Ali Karacan'dan büyük rest

Karacan Grubu, kayyum heyeti hakkında suç duyurusunda bulundu ve haklarında çıkan haberlerle ilgili tazminat davaları açacak.

Ali Karacandan büyük rest
30 Aralık 2011 Cuma 16:51 tarihinde eklendi.

 

Son iki gündür, ortağı olduğu Vatan ve Milliyet yazarları tarafından eleştirilen Karacan Grubu, kayyum heyeti hakkında suç duyurusunda bulunurken, aleyhte yazan köşe yazarlarına da dava açmaya hazırlanıyor... 
 
İŞTE KARACAN GRUBU’NDAN YAPILAN O AÇIKLAMA:
 
KAYYUM HEYETİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU VE YALAN DOLU YAZILAR İLE İLGİLİ DE TAZMİNAT DAVALARI AÇACAĞIZ
 
Dün yaptığımız açıklamaya rağmen %50 sahibi olduğumuz Milliyet ve Vatan Gazeteleri’nde aleyhimize yazıların devam ettiğini görmekteyiz.
 
Yılların tecrübeli yazarlarının 2 eşit ortaklı bir gazetede, bir ortağın tarafını tutarak kendilerine tahsis edilen köşeleri diğer ortağı kötülemek amacı için kullanmaları tarafsızlıktan uzak, haksız rekabet yaratan bir durumdur.  
 
Maaşının yarısını verdiğimiz yazarlar maaşının diğer yarısını veren patron lehine, bizim aleyhimize yazılar yazıyorlar. Gerçeklere gözlerini kapatarak, açıklamaları okumayarak… Tek amaçları Karacan gitsin, Demirören gelsin. Hizmet ettikleri sadece 1 ortağın menfaati.
 
Bu yaptıkları haksızlıkla objektiflikten uzak yazılarla okuyucu nezdinde ne kadar puan kaybettiklerinin farkında değiller.
 
Gazeteleri fiilen yöneten Kayyum heyeti görevini yapmamaktadır. Kayyumların başlıca görevi 2 ortağa eşit ve adil davranılmasını sağlamaktır. Bunun tersi yapılarak, bir ortak lehine diğerinin aleyhinde yazılar yazılmasına izin verilerek devam eden hukuk süreci etkilenmek istenmektedir. Bu konuda görevini yapmayan Kayyum heyeti hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.
 
Yalan ve iftira dolu maksatlı bu yazılarla ilgili en ağır tazminat ve ceza davaları en kısa zamanda açılacaktır.
Amaç Karacan Grubu’nun elindeki sermayesi ödenmiş %50 hisseye psikolojik baskı yapıp elden çıkartmasını sağlamaktır. Yazarlar maalesef bu amaca alet olmaktadırlar. Bu da bir çaresizlik göstergesidir. Mahkemelerde alınamayan sonuçlara bu yolla ulaşılmak istenmektedir.
 
25 yıldır medyanın içinden her türlü mücadele ile gelen Karacan Grubu bu baskılara manen ve madden dayanacak güçtedir. Bu gücünü hukuk ve kanunlardan almaktadır.
 
Yazarlar Karacan Grubu’na tutumlarıyla gazeteleri iflasa götürdüğü şeklinde yanlış bir izlenim vermektedirler.  Ortada hukuki bir anlaşmazlık bulunmaktadır ve bu anlaşmazlığı mahkemeler çözecektir.
Karacan Grubu, bu anlaşmazlıkların mahkeme dışı veya mahkeme ile çözüldüğü anda gazetelerin yaşaması ve gelişmesi için üzerine düşen tüm yükümlülükleri maddi manevi yapmaya hazırdır.
 
Bu konunun mahkeme dışında çözülmesini isteyen yazarlara tavsiyemiz sermayesi ödenmiş %50-%50 eşit ortaklığa saygı göstererek, tek taraflı yazılar yazacaklarına sağduyu ile çözüm üretmeleridir. Tek taraflı yazılar çözümü yaklaştıracağına uzaklaştırmakta ve aradaki uçurumu derinleştirmektedir. Bu sürecin hızlı bitmesini isteyen herkes problemin değil çözümün parçası olmalıdır.
 
Saygılarımızla, 
KARACAN GRUBU