Ali Karacan'dan Demirören'e çözüm mektubu

Milliyet ve Vatan’ı satın aldıktan sonra bir süre önce ortağı Demirören ile mahkemelik olan Ali Karacan, bugün Erdoğan Demirören’e hitaben bir açık mektup gönderdi.

Ali Karacandan Demirörene çözüm mektubu
12 Ekim 2011 Çarşamba 16:16 tarihinde eklendi.

 

Mektup aynen şöyle:
 
SAYIN ERDOĞAN DEMİRÖREN’E AÇIK MEKTUP;
 
Bu mektup bugüne kadar devam eden hukuki sürecin Milliyet, Vatan Gazeteleri ve çalışanlarına daha fazla zarar vermemesi için kaleme alınmıştır.
Bundan 6 ay önce Milliyet ve Vatan Gazetelerini almamızdaki tek amaç ailemizin yayıncılık geleneğini yaşatmaktı. Yılardır hayalini kurduğumuz bu işi satmak için almadık. Yanımızda finans konusunda destek olacak bir ortak arayışı içindeyken size rastladık. Başka alternatiflerimiz olmasına rağmen geçmiş tanışıklığımıza dayanarak sizi tercih ettik. Para tek ölçü olsaydı, Aydın Bey gazeteleri size satardı.                                                                                                             
İyi niyetle başladığımız bu girişim, sizin imzaladığımız sözleşmeye aykırı olarak tek imza yetkisi istemeniz ve bizden habersiz gazetelerin markalarına koyduğunuz haciz ile büyük darbe almıştır.
 
Ortak olduğunuz gazetelerin itibarını koruyacağınızı her fırsatta dile getiriyorsunuz. Haciz konan bir gazetenin piyasada itibarı nasıl olabilir? Bu haczi kaldırdığınız gün, üzerimize düşen sermaye taahhüdünü koymaya hazırız.
 
Gazeteler gelir-gider dengelerini sağlayarak ayakta kalabilirler. Milliyet ve Vatan tüm söylenenlerin aksine çok kuvvetli markalardır ve kar etme potansiyelleri yüksektir. Nitekim Mayıs ve Haziran ayında kar etmişlerdir. Gelirleri arttıracak anlaşmalar ortaklar arasındaki ihtilaf dolayısı ile imzalanamamış, gazeteler bundan zarar görmüş ve görmektedirler. 
 
Dışarıdan kaynak aktararak medya kuruluşlarını ayakta tutmak mümkün değildir. Yakın tarihe baktığımızda nice aileler servetlerini ve itibarlarını bu hayalle kaybettiler.
 
Gelinen noktada biz gazeteleri nasıl geliştireceğimizi konuşacağımıza, hisseleri ele geçirme, haciz, tek imza gibi operasyonla ilgisi olmayan konularla meşgulüz.
 
Gazeteleri çocuklarınızla birlikte yönettiğimiz sürece aramızda en ufak bir ihtilaf olmamıştır. 
Bizim amacımız belli. 3 nesildir ailemiz bağımsız yayıncılık yapıyor. Sizden buna saygı duymanızı beklerken, siz olayı tamamen parasal boyuta indirgiyorsunuz. Ortaklığımızın ön şartı olan Number One Medya Grubu’nun değeri konusunda doğru olmayan bilgiler piyasaya veriliyor.
 
2008 yılında Number One Medya Grubu’na ortak olmak isteyen Amerika’nın güçlü medya gruplarından Emmis Corporation ile 40 Milyon USD değer üzerinden anlaşma yapıldı.  Emmis Grubu’nu anlaşmada Sn. Av. Ahmet Pekin temsil etti. Ancak çıkan global kriz yüzünden iş neticelenmedi.   
 
2010 yılında yapılan mahkeme tespitinde şirketin sahip olduğu 4 markanın değerlerinin 41.700.000TL olduğuna dair bilirkişi raporu var. Bunları grubumuzla ilgili gerçeklerin bilinmesi için yazıyoruz. 
 
Birçok aracı ile gazetelerdeki hisselerimizi almak için teklifler yolluyorsunuz. Şunu bilin ki hiç kimseye, hiçbir rakam telaffuz etmedik.  Bu işe daha fazla içinden çıkılmaz bir hal almadan ve gazetelere daha fazla zarar vermeden bir çözüm bulunmalıdır. 
 
Bunu yaparken karşı tarafı mağdur etmeden ya ortaklığın devamını sağlamak ya da işi ayırmaktır. Bir çözüm bulamıyor isek, gazetelerimiz içinden bir hakem heyeti seçilebilir ve böylece kamuoyunda yayınlanan gerçekdışı haberler ve yazılarla tartışmak yerine sorun aile içinde çözülür.  
 
Bunu kabul etmez iseniz önde gelen işadamlarından seçilecek olan bir hakem heyetine başvurulabilir. Önerimiz budur.
 
Saygılarımızla, 
 
Karacan Ailesi adına
ALİ KARACAN

Medyaradar