Ali Sami Yen yıkılıyordu !

Ali Sami Yen'i yıkacak olan işadamı Aşçıoğlu'dan çok çarpıcı açıklamalar

Ali Sami Yen yıkılıyordu !
13 Ocak 2011 Perşembe 12:06 tarihinde eklendi, 1.352 kez okundu.

 

"Veda maçını izlerken çok duygulandım. Orada çocukluğum geçmişti. Ama hiç açıklayamadığım korkum da artık sona erdi. Stadın röntgenini çektirmiştim. Olması gerekenin 3'te 1'i kadar demir kullanılmış!.. Biz yıkmasak, her an kendisi yıkılabilirdi!"
 
47 yıl sonunda yıkılmayı bekleyen Ali Sami Yen Stadı'na ilk kazma ocak ayı sonunda vurulacak. Galatasaray'ın Seyrantepe'ye geçmesi karşılığında devrettiği stadın arazisini TOKl'den 475 milyon liraya alan Yaşar Aşçıoğlu'nun projesinde 2 bin stüdyo daireli rezidans, otel ve çarşı bulunuyor.
 
Aşçıoğlu, stadın yıkım kararının çok doğru olduğunu belirtirken şunları söyledi: "Beypazarı maçının sabahı gezmeye gittim. Soyunma odalarına kadar girdim. Artık Galatasaray'a yakışmıyordu. Zaten pek dillendiremediğim bir korkum vardı. Çok şükür artık kurtuldum. Statik olarak stadın röntgenini çektirmiştim. Olması gerekenin 3'te 1'i kadar demir ve çimento kullanılmış. Stat miadını doldurmuş. Bir facia olabilirdi!"
 
BAHÇEDE TOP OYNARDIK
 
Aşçıoğlu, son maçı televizyondan izlediğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı: "Çocukluğumu hatırladım. Ben Mecidiyeköylüyüm. Ali Sami Yen'in bahçesinde top oynardık. Oradaki demirlerin arasından geçecek kadar küçüktük. Galatasaraylı taraftarlardan daha çok anım vardır."
 
BİR TÖREN DÜZENLENEBİLİR
 
Yıkıma start verildiği gün bir tören tertip edilebileceğini belirten Aşçıoğlu, "Stadı TOKI mi yoksa Galatasaray mı yıkacak henüz belli değil. Ama bir tören olabilir. Galatasaray ve Türkiye için hayırlısı oldu. Yeni stat son teknoloji" diye konuştu.
 
Aşçıoğlu ilginç bir detayı da açıkladı. Konutlar için Fenerbahçeli ve Trabzonlu işadamlarının büyük ilgisi olduğunu belirtti. Ancak Galatasaraylılar'ın talebinin çok düşük kaldığını ifade etti. Bursalıların da konutlar için sıraya girdiğini belirtip "Enterasan bir durum" dedi.
 
BUGÜN