Ali Uras son yolculuğuna uğurlandı

Önceki gün vefat eden Türkiye Futbol Federasyonu ve Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Prof. Dr. Ali Uras (89) son yolculuğuna uğurlandı.

Ali Uras son yolculuğuna uğurlandı
07 Mayıs 2012 Pazartesi 15:46 tarihinde eklendi.

Ali Uras için Teşvikiye Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine eski bakanlardan Fikret Ünlü, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yönetim kurulu üyeleri, Eski Galatasaray Kulübü Başkanları Ali Tanrıyar, Alp Yalman, Faruk Süren, Adnan Polat, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıcakçı, Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Uzun, Beşiktaş Milangaz Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, Uras'ın ailesi, yakınları ile spor ve siyaset dünyasından çok sayıda kişi katıldı. 

   
 Törende taziyeleri Ali Uras'ın eşi Şükran Uras ve çocukları kabul etti. 
     
Aysal: '' Türk sporuna büyük katkıları olan bir başkandı''- 
     
Törende basın mensuplarına açıklamada bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Ali Uras'ın Türk sporuna büyük hizmetleri olduğunu belirterek, ''Başkanımız, sadece Galatasaray'a değil, bütün kulüplere hizmet etmiş, Türk sporuna büyük katkıları olan bir başkandı. Her zaman onu en iyi şekilde yad edeceğiz. Bugün burada hepinizin bulunması bizler için bir teselli kaynadığıdır. Efsane ismini ucuzlatmamak lazım. Efsanenin gerçek örneğini görmek istiyorsak, başkanımızın kariyerine bakalım, geçmişine bakalım. Efsanenin tarifini orada göreceğiz'' diye konuştu. 
     
Eski Galatasaray Kulübü başkanlarından Faruk Süren de yöneticiliğe Ali Uras başkanlığında başladığını kaydederek, ''Çok değerli bir başkandı. Bizim için büyük bir kayıp, çok üzgünüz'' dedi. 
     
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de Uras'ın basketbolcu, Galatasaray Kulübü Başkanı ve TFF Başkanı olarak Türk sporuna büyük emekler verdiğini anlatarak, ''Allah rahmet eylesin önemli bir insandı, güzel bir insandı. Futbolculuğumda başkanlığımı yaptı. Uzun süre dostluğumuz ağabey kardeşliğimiz devam etti. Türk sporuna çok önemli hizmetlerde bulundu. Özellikle Florya Tesisleri'nde çok emekleri var. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun'' ifadelerini kullandı. 
     
Erzik: ''İlkeli, dürüst, güvenilir duruşuyla bizlere örnek oldu''- 
     
UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu'nda kısa bir süre Ali Uras ile çalışma imkanı bulduğunu dile getirerek, ''Ali ağabey, gerçek bir sportmendi. Hem sporculuğunda hem de yöneticiliğinde öyleydi. Ayrıca bir bilim insanıydı. Topluma çok büyük hizmetler verdi. İlkeli, dürüst, güvenilir duruşuyla da bizlere örnek oldu. Kendisine Tanrı'dan rahmet, ailesi ve yakınlarına da sabır diliyorum'' dedi. 
     
Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Şen de Ali Uras ile dostluklarının eskiye dayandığını dile getirerek, ''Sadece Galatasaray'ın değil, Türk basketbol, futbol camiasının, tıp dünyasının, hepimizin başı sağolsun. Çok düzgün bir insandı. Benim çok eski dostumdu'' ifadelerini kullandı. 
     
Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de Uras'a Allah'tan rahmet dileyerek, ''Camiamızın, Türk sporunun ve Türk dünyasının başı sağ olsun. Bugün taziye için dostlarımızla bir araya geldik. Mekanı cennet olsun'' dedi. 
     
Hakan Şükür, Ali Uras'ın, Fenerbahçe'nin unutulmaz isimlerinden Faruk Ilgaz ile olan dostluğunun hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti: 
     
''Çok güzel bir konuya değindiniz. Bizim aradığımız ortamı bu ikili çok güzel yansıttı. Çok hoş sohbetlerine tanık oldum. Gerek televizyon ekranlarında, gerekse beraber olduğum ortamlarda. İnşallah onlar bir sembol olarak iki büyük kulüp arasındaki bu dostluk köprülerini, geçmişi aradığımız bu günlerde, tekrar kurarlar. Benim babam da iyi bir Fenerbahçeli. O dönemleri çok iyi anlatan biri. Bu iki şahsiyeti hep iyi anar. Bugün açıkçası bu dostluğu arıyoruz. İnşallah bu köprüler tekrar kurulur.'' 
     
Törenin ardından Ali Uras'ın naaşı, Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.