Aliağa Belediyesine soruşturma

İzmir'in Aliağa ilçesinde Cumhuriyet savcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında Aliağa Belediyesi'nde görevli belediye başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleri ifadelerine başvurulmak üzere emniyete çağrıldı.

22 Ocak 2014 Çarşamba 19:50 tarihinde eklendi.

Aliağa Cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında belediye çalışanları telefonla aranarak ifadeye çağrıldı. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, soruşturmanın kendi başvurusu üzerine başlatıldığını ifade ederek, “Belediye Meclisimizin Denetim Kurulu tarafından hazırlanan geçen yılki 'Belediye İç Denetim Raporunda' tespit edilen bazı hususlar üzerine konunun adli makamlarca incelenmesi için Aliağa Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak Denetim Raporunu verdim. Bunun üzerine başlatılan soruşturma ve müfettiş incelemelerinin ardından Emniyet Müdürlüğü tarafından ifadeler alınmaya başlanmıştır.” dedi.

Başkan Oğuz, “2009 yılından bu yana şeffaf, hesap verebilir, denetlenen bir yönetim anlayışıyla Aliağa’ya hizmet vermekteyim. Hukukun üstünlüğüne ve adaletine güveniyorum.” şeklinde konuştu.


CİHAN