Aliağa TOKİ'de susuz yaz

İzmir'in Aliağa ilçesinde TOKİ sitelerinde, İZSU'nun İzmir genelinde ana sayaç uygulaması nedeniyle vatandaşlar mağdur oldu.

Aliağa TOKİde susuz yaz
03 Temmuz 2013 Çarşamba 18:42 tarihinde eklendi.

İddialar üzerine TOKİ Sitesi Yönetim Kurulu üyesi ve saymanı Seda Hüseyni bilgi verdi. Hüseyni, borcunu ödemeyenlerin yanı sıra bundan önceki geçici yönetimden kalan kömür borcundan dolayı banka hesaplarının bloke edildiğini belirtti.

Bu yüzden 2 ay üst üste İZSU'ya olan su faturalarının ödenemediğini ve sularının kesildiğini ifade eden Hüseyni, "Tüzel kişilik olmamız nedeniyle borçları reddetme gibi bir durumumuz yok. Borçlardan dolayı site girişindeki ana sayaç saati İZSU tarafından sökülmesinden dolayı mağduriyet meydana geldi. Sorunun çözümü için vatandaşların hane başı sayaç isteklerini İZSU'ya bildirdik ancak, yönetmelik gereği çok katlı binalardaki ana sayaç uygulaması il encümen kararıyla olduğu için değiştirebilmeleri mümkün değil." dedi. Çözümün akıllı sayaç uygulaması ile olabileceğini kaydeden Hüseyni, kat maliklerinden noter tasdikli, ödeme yapmayanlara ait site içersinde su kesme yetkisi alarak, borçlarını düzenli ödeyenlerin mağduriyetini gidermeye çalışacaklarını ifade etti.

Suların kesilmesinden site yönetimini sorumlu tutan bazı vatandaşların savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Hüseyni, "Biz de hesaplarımızın her zamanki gibi şeffaf olduğunu, alnımızın ak olduğunu, her zaman hesap vermeye hazır olduğumuzu ve ispata hazır olduğumuzu beyan ettik.'' açıklamasını yaptı.

Hüseyni, vatandaşların mağdur olmaması için Aliağa Belediyesi'nden su tankerleriyle su deposuna devamlı su getirdiklerini belirtti.


CİHAN