Aliağa'daki soruşturmada ifadeler alındı

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, bazı sanayi kuruluşu ve kişilere imar değişikliği ile rant sağlandığı iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında ilçe emniyet müdürlüğüne davet edilen CHP'li Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un oğlu H.C.O. ile belediye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişinin ifadelerinin tamamlandığı bildirildi.

23 Ocak 2014 Perşembe 19:50 tarihinde eklendi.
Yöneticilerin topluma örnek olmasını isteyen Başkan Oğuz, "Oğlum da olsa herkes ifade vermeli. O da gidip, gereğini yaparak ifadesini verdi. Beni de çağırırlarsa, gider ifademi veririm. Hiçbir sıkıntımız yok" dedi.
 
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz'un hafriyat işleriyle uğraşan oğlu H.C.O. ile birlikte ifadelerine başvurulan Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları M.N.B. ve U.E., Aliağa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ö.K., CHP'li Aliağa Belediye Meclis Üyeleri B.E., H.K. ve İ.K., Aliağa Belediye Şirket Müdürü U.K. ile Aliağa Belediyesi Çevre Müdürü T.G., Belediye danışmanları M.G. ve B.A., İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa İtfaiye Grup Müdürü Z.E. ve müteahhit İ.A.'ya, savcılığa yapılan 15 ayrı suç dilekçesindeki iddialar, soruşturma kapsamında hazırlanan raporlar ve bir yıldır yapıldığı öne sürülen teknik takiplerde elde edilen bilgiler doğrultusunda sorular yöneltildiği öğrenildi. 13 kişi, ifadelerinin ardından emniyet müdürlüğünden ayrılırken, soruşturma kapsamında başka kişilerin de ifadelerine başvurulabileceği belirtildi.
 
BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
 
Konuyla ilgili olarak Aliağa Belediyesi'nden yazılı bir açıklama yapıldı. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz'un belediyenin bazı iş ve işlemleriyle ilgili belediye iç denetim raporuna yansıyan konuların araştırılması için savcılığa bizzat başvurarak soruşturma açılmasını sağladığı belirtildi.

Başkan Oğuz'un oğlu H.C.O.'nun da ifade verdiğine dikkat çekilen açıklamada, Başkan Oğuz'un, "Bizler topluma örnek olmalıyız. Oğlum da olsa herkes ifade vermeli. O da gidip, gereğini yaparak ifadesini veri. Beni de çağırırlarsa, gider ifademi veririm. Hiçbir sıkıntımız yok, adalete, yargıya güveniyorum" ifadelerine de yer verildi. 

DHA