Alışveriş merkezinde tinerci dehşeti

Şişli'de bir AVM'nin otoparkını mesken tutan tinerciler, üniversite öğrencisi genç kızın bıçakla yolunu kesti ve "10 lira vermezsen saplarım" diye tehdit etti.

Alışveriş merkezinde tinerci dehşeti
30 Mayıs 2013 Perşembe 11:47 tarihinde eklendi, 1.289 kez okundu.
Şişli'deki Cehavir Alışveriş Merkezi'nin otopark bölümünü mesken tutan tinerciler, alışveriş merkezinin önünde yürüyen ve Metro girişinin de yer aldığı alt kattaki kafelerde oturan vatandaşlar ile özel güvenlikçilerin kabusu oldu.
 
İlk olay, mayıs ayı başlarında yaşandı
 
AVM'nin alt katındaki kafede arkadaşı ile birlikte oturan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Sinem B., kafenin yanına yaklaşan iki tinerci tarafından taciz edildi. Sinem B. ve yanındaki arkadaşından para isteyen madde bağımlısı iki genç, kafede görev yapan sivil güvenlik görevlisi tarafından uyarıldı ve bölgeden uzaklaştırıldı.
 
Söz konusu kafeyi gözleyen madde bağımlısı genç, 10 dakika sonra kafenin camlı bölümünden atlayarak AVM'ye girmeye çalıştı ve görevliler tarafından dışarıya çıkartıldı.
 
20 yaşındaki madde bağımlısı genç, yarım saat sonra kafeden tek başına ayrılan Sinem B.'yi takip ettikten sonra genç kızın yolunu kesti ve bıçağını doğrultarak, "10 lira vermezsen saplarım" dedi. Genç kızın çığlığı üzerine olaya müdahale eden güvenlik görevlileri madde bağımlısı genci yakalayarak polisi aradı.
 
ARBEDE ÇIKTI
 
Olay yerine gelen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, kaçarak bölgeden hızla uzaklaşan Sinem B.'nin şikâyetçi olamaması nedeniyle madde bağımlısı genci gözaltına aldıktan sonra serbest bıraktı.
 
Vatandaşların sık kullandıkları alanda gerçekleşen ikinci olay ise geçtiğimiz hafta yaşandı. Farklı gruplar halinde alışveriş merkezinin çevresinde gün boyu dolaşan 15 kişilik tinerci grubu, vatandaşlardan para istedikleri esnada AVM'nin özel güvenlik görevlileri tarafından uyarıldı. İki grup arasında tartışma çıkınca madde bağımlısı bir genç elindeki tiner şişesini 26 yaşındaki Murat B. isimli güvenlik görevlisinin yüzüne boşalttı.
 
Polis, madde bağımlılarını ifadelerine başvurmak adına karakola götürdü. Tinerciler, haklarında şikayet bulunmadığı için serbest bırakıldı. Saldırıya uğrayan Murat B. ise dört gün rapor aldı.
 
"Vatandaş şikâyetçi olmuyor"
 
Sabah Gazetesi'ne konuşan ve can güvenliklerinin olmadığını belirten Özel Güvenlik Görevlileri, "Kafelerin etrafında saatler süren nöbetler tutmamıza rağmen önüne geçemiyoruz.
 
İnsanlardan para istiyorlar. Tüm günümüz müdahale etmekle geçiyor. Toplanıyor, kalabalık gruplar halinde üzerimize saldırıyorlar. Sürekli polisi aramak zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullanıyor. Madde bağımlısı gençlerin, haklarında şikayet olmadığı için serbest kaldıklarını belirten emniyet yetkilileri ise, "Vatandaş bıçak zoru ile tehdit edilse dahi, korktuğu için şikâyetçi olmuyor. "Başımıza dert alırız" diyerek uzaklaşıyorlar" diyerek vatandaşları şikâyetçi olmaları konusunda uyarıyor.

Sabah