Aliyev, Türkiye'yi ziyaret edecek

Azerbaycan'da 9 Ekim de yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde tekrar seçilen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye gerçekleştiriyor.

Aliyev, Türkiyeyi ziyaret edecek
08 Kasım 2013 Cuma 21:14 tarihinde eklendi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine icabetle, 12-13 Kasım 2013 tarihlerinde Türkiye'ye gelecek.

Konuyla ilgili cumhurbaşkanlığından yapılan açıklama şöyle: Ziyaret vesilesiyle, Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in eşbaşkanlıklarında Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) III. Toplantısı da gerçekleştirilecektir.

Sayın Aliyev’in Azerbaycan’da 9 Ekim’de yapılan seçimler neticesinde yeniden Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinin ardından yurt dışına yapacağı bu ilk resmi ziyarette, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakan Sayın Erdoğan’la resmi görüşmelerde bulunacaktır.

Ayrıca, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanına Devlet Nişanı tevcih edilecektir.

Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek olan görüşmeler ve YDSK III. Toplantısı, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin ortak gündeminde yer alan konuların ele alınmasına imkan sağlayacak, bu vesileyle, muhtelif alanlarda ikili anlaşma ve protokoller imzalanacak, ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmeler konusunda istişare ve değerlendirmelerde bulunulacaktır.


CİHAN