Aliyev'in kabulünde deprem

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ülkeleri sınır güvenliği birlikleri komutanlarının kabulünde deprem paniği yaşandı.

09 Eylül 2013 Pazartesi 18:24 tarihinde eklendi.

Cumhurbaşkanı Aliyev'in Bakü'de düzenlenen toplantıya katılan komutanlarla görüşmesi sırasında deprem oldu. Kabule Aliyev'in konuşması sırasında meydana gelen hafif şiddetli deprem damgasını vurdu. Deprem sırasında komutanların şaşkınlığı kameralara yansıdı. Daha sonra kısa süren şaşkınlığın yerini tebessüm aldı.

7 KONUDA 21 KARAR ALINDI

BDT ülkeleri sınır güvenliğinden sorumlu komutanların Bakü'de yapılan olağan toplantısında 7 konuda 21 karar alındı.

Toplantı sonunda basına açıklamalarda bulunan Rusya Sınır Güvenliği Komutanı Vladimir Kuleşov öncelikle bir önceki toplantıda alınan kararların işlevliği konusu üzerinde durduklarını, ayrıca yıl içerisinde sınır güvenliğinin sağlanması adına yapılan koruyucu önlemleri masaya yatırdıklarını bildirdi. Kuşekov ''Orta Asya bölgesindeki durumu değerlendirdik ve çalışmalarımızın öncelik sırasına göre 7 konu üzerinde durarak 21 karar aldık" dedi.

Hazar Denizi'nin güvenliği konusunda sorulan bir soruyu da cevaplayan Kuşekov, Hazar'da güvenliğin sağlanması konusunda kıyıdaş ülkelerden Rusya, Azerbaycan ve Kazakistan'ın pozisyonlarının örtüştüğünü söyledi.


CİHAN