Aliyev'in sarayının enerji panoları Denizli'den

İlhami Aliyev'in sarayının enerji panolarını Denizlili firma yapacak.

Aliyevin sarayının enerji panoları Denizliden
05 Mart 2013 Salı 20:44 tarihinde eklendi, 1.378 kez okundu.

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in başkent Bakü'de yapılan yeni sarayında enerji panolarının yapımını Denizlili firma Akgün Elektrik Mühendislik üstlendi.

Şirket, sarayın tüm elektrik ve elektronik sistemlerinin otomasyonunun sağlandığı enerji kontrolü sisteminin ihalesini aldı. Çalışmalara kısa süre önce başlayan Akgün, işi 1 aya kadar bitirecek.
 
İnşaatı bile yoğun bir güvenlik önlemiyle korunan Aliyev'in yeni sarayı da hizmete girdiğinde olağanüstü güvenlik önlemleriyle korunacak. Sarayın güvenliğinde enerji sistemleri de önemli rol oynuyor. Bu nedenle inşaatın farklı bölümlerinde çalışan firmalar ve personelleri de yoğun bir güvenlik taramasından geçiyor. Akgün

Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akgün, Denizli olarak enerji sektöründe önemli başarıların altına imza atmanın gurur verici olduğunu söyledi. Hem ulusal hem de uluslararası pazarlarda iş yaptıklarını dile getiren Akgün, "Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Sarayı da bunlardan biri. Biz Denizlili girişimciler olarak, önemli çalışmaların altına imza atabilecek düzeyde ve yeterlilikteyiz. Bu saray, bizim için iyi bir referans olacak" dedi.
 
1983'ten bu yana hizmet veren Akgün Elektrik & Mühendislik, 30 yılı aşan iş yaşamında hastane, otel, iş merkezi, AVM, fabrika uygulamalarında 300'e yakın projeye imza attı. Firma, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, Taksim The Marmara Oteli, İzmir Aliağa'daki Demir Çelik Fabrikası, İtalyan devlerinden Ferrero'nın Manisa'daki yatırımının enerji sistem, pano ve otomasyonları gibi birçok ulusal projede de çalışma yaptı.

DHA