Alkol yasasına veto mu geliyor?

Alkol yasaklarıyla ilgili yasa Cumhurbaşkanı Gül’ün önünde. Gül’ün “Anayasal bir sakınca varsa inceleteceğim” dediği öğrenildi. AK Parti kurmayları ‘orantılı veto’ ihtimalini dikkate almaya başladı

Alkol yasasına veto mu geliyor?
06 Haziran 2013 Perşembe 09:19 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 28 Mayıs’ta Köşk’te gönderilen alkol yasasıyla ilgili 15 günlük inceleme süresi 11 Haziran’da dolacak, Gül, önceki gün görüştüğü TESK Başkanı Bendevi Palandöken’e, “Hukuksal bir durum varsa, anayasal bir sakınca varsa ben inceleteceğim ama yasal bir engel yoksa hukuksal bir sorun yoksa bunlar siyasetin yapmış olduğu işlemlerdir” dedi.
 
Palandöken’in açıklamaları sonrası gözler AK Parti’ye çevrildi. AK Parti kurmayları, “yaşam tarzına müdahale” tepkilerinin damga vurduğu protestolar sonrası “orantılı veto”yu da ihtimal dahilinde görmeye başladı. AK Parti kanadında “zayıf bir ihtimal olarak”, Gül’ün gerilimi düşürmeye yönelik bir veto kararı verebileceği olasılığı artık dillendiriliyor. ‘Anayasal’ bir sorun olmadığını vurgulayan AK Parti kurmayları, vetonun ancak alkollü içkilerin 22.00-06.00 saatleri arasında perakende satışını yasaklayan hükme yönelik olabileceğini belirtiyor. Kurmaylar, üretici ve satıcılara uyum için makul bir süre tanınması yönünde de Köşk’ün yürürlük maddesine itirazının olabileceğini ifade ediyor.

Vatan Gazetesi