Alkollü sürücü kurbanı aile ortada kaldı

Alkollü ve ehliyetsiz sürücü, geceleyin eve daldı. Evde uyuyan baba İbrahim Aydın ve dokuz yaşındaki kızı Sinem hayatını kaybetti.

02 Eylül 2009 Çarşamba 08:10 tarihinde eklendi, 1.072 kez okundu.

Alkollü ve ehliyetsiz sürücü, geceleyin eve daldı. Evde uyuyan baba İbrahim Aydın ve dokuz yaşındaki kızı Sinem hayatını kaybetti. Altı çocuğuyla ortada kalan Neriman Aydın, hem kendisinin hem de altı çocuğunun perişan olduğunu söylüyor.Alkollü sürücü kurbanı aile ortada kaldı

Adapazarı’nda alkollü ve ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobilin çarptığı iki odalı evinde eşini ve dokuz yaşındaki kızını kaybeden anne Neriman Aydın, kazada bir bölümü yıkılan evinin onarımı için yardım bekliyor.
Aydın ailesi, Şeker Mahallesi’nde 12 Ağustos’ta, alkollü sürücünün otomobiliyle çarparak, baba ve kızının uyurken ölümüne neden olduğu bir bölümü yıkılan evde yaşamlarını sürdürüyor.

‘Kapı önünde oturuyoruz’

Kazanın ardından, en küçüğü altı aylık, en büyüğü 12 yaşındaki altı çocuğuyla baş başa kalan anne Neriman Aydın (25), kazada yaralanan üç yaşındaki oğlunun birkaç gün yoğun bakımda kaldığını ve ameliyatın ardından taburcu edildiğini belirtiyor. Oğlunun devamlı babasını sorduğunu anlatan Aydın, “Oğlumu ‘Baban çalışıyor, yakında gelecek’ diyerek avutmaya çalışıyorum” diyor.
Kazada hayatını kaybeden eşinin işsiz olduğunu ve bulduğu geçici işlerde çalıştığı ifade eden Aydın, “Eşim en azından eve her gün ekmeğimizi getiriyordu. Altı çocukla ortada kaldım. Ne yapacağımı bilmiyorum” diye konuşuyor.

Eşini ve kızını kaybedeli haftalar geçtiğini belirten Aydın, bütün gün çocuklarıyla kapının önünde oturduklarını, yıkık eve girince psikolojilerinin bozulduğunu ifade ediyor. Kazanın ardından, eve gelen belediye yetkililerinin evi onaracaklarını söylediklerini, ancak şu ana kadar herhangi bir gelişme olmadığını söyleyen Aydın, şunları anlatıyor:

‘Sanki duvarın altındalar’

“Yarısı yıkılmış evde yaşıyoruz. Evin içine giremiyorum. Sanki kızım, eşim hâlâ yıkılan duvarın altında. Gözümün önünden bir an olsun gitmiyorlar. Her gün ağlıyorum. Bir genç kızın ihmali yüzünden eşimi, kızımı kaybettim ve altı çocuğum yetim kaldı. Dördü okula gidiyor. Bir dernekten geldiler ve isimlerini yaşlarını ve okul ihtiyaçlarını yazdılar. Okul ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirttiler. Olaydan sonra evde inceleme yapan belediye yetkilileri ise evi onaracaklarını söylemişlerdi. Birkaç gün sonra tekrar geldiler, sadece yıkılan duvarı öreceklerini belirtiler. Evin iki duvarı yıkıldı ama, her yerde çatlak var. Evin yıkılıp, tekrar yapılması gerekiyor. Belediye bunu yapamayacağını belirtti. Önümüz kış, şimdi dışarlardayız.”

Eşinin sigortasından yararlanmak için başvuru yaptığını ifade eden Aydın, “Ancak günü dolmadığı için, aylık alamıyorum. Eğer eksik olan günleri yatırılırsa, aylık bağlanabilir. Bu konuda yardım bekliyorum. Çocuklarım çok ufak. Ömrüm boyunca yardımlarla geçinemem. Onların ihtiyaçları, eğitimlerini yardımlarla karşılamam mümkün değil” dedi.

Evde uyurken öldüler

ADAPAZARI’nın Şeker Mahallesi Çevre Yolu’nda, ehliyetsiz ve alkollü Harika Halay’ın (21) kullandığı 54 YV 027 plakalı otomobil, refüjü aşarak, yolun karşı tarafındaki tek katlı eve çarpmış, kazada çöken duvardaki pencere kenarında yer yatağında yatan baba İbrahim (38) ve dokuz yaşındaki kızı Sinem Aydın ölmüş ve eşi Neriman (25) ile üç yaşındaki oğlu Harun Aydın yaralanmıştı.