Alkollü yolcu hostese saldırdı

Türk Hava Yolları'nın Guangzhou-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında alkolün etkisiyle eline geçirdiği cam parçasıyla görevli hostese saldıran yolcu etkisiz hale getirildi.

Alkollü yolcu hostese saldırdı
07 Şubat 2013 Perşembe 18:53 tarihinde eklendi.

THY’nin bu sabah 06.00’da Atatürk Havalimanı’na inen ve Çin Guangzohu – İstanbul seferini yapan TK-73 sefer sayılı uçağındaki M.K. isimli yolcu 10 saat süren yolculuğunun son saatlerinde iddiaya göre aldığı aşırı alkolün sonucunda uçak içinde dengesiz hareketler yapmaya başladı.


Bir ara eline cam parçası geçiren M.K. görevli hostesin üzerine yürüyünce uçaktaki erkek kabin görevlileri tarafından etkisiz hale getirildi. Elleri plastik kelepçe ile bağlanan yolcunun her iki tarafındaki koltuklara oturan kabin görevlileri M.K'yi sakinleştirmek için pipetle su içirdi. Bu arada uçağın pilotu İstanbul Atatürk Havalimanı Uçuş Kulesi ile temasa geçerek uçaktaki bir yolcunun uçuş güvenliğini tehlikeli hale getirdiğini ve bu nedenle de inişte uçak altına polisin gelmesi gerektiğini söyledi. 
 
UÇUŞ EKİBİ TARAFINDAN POLİSE TESLİM EDİLDİ 
 
Sabah 06.00’da Atatürk Havalimanı’na inen THY uçağındaki sorunlu yolcu uçuş ekibi tarafından polise teslim edildi. Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğüne götürülen M.K ifadesi alındıktan sonra savcının talimatı üzerine Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine götürüldü. Bu arada 14 kişilik uçuş ekibi de konuyla ilgili polise ifade verdi.

DHA