Alkolsüz "damacana"

‘Kutsal Damacana Dracoola’ filminin İstinye Park AFM Sinemaları’nda düzenlenecek galasında içki ikramı yapılamayacak

Alkolsüz damacana
18 Ocak 2011 Salı 10:34 tarihinde eklendi, 1.756 kez okundu.

 

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yeni yönetmeliği kapsamında yarın(çarşamba) İstinye Park AFM Sinemaları’nda yapılacak olan “Kutsal Damacana Dracoola” filminin galasında içki ikramı yapılamayacağı açıklandı.
 
İstinye Park AFM Sinemaları yetkilileri “Yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra sinemalarımızda yapılan ilk gala Kutsal Damacana Dracoola... Hukukçularımızın verdiği bilgi doğrultusunda hareket ediyoruz. Tütün ve alkollü içkilerin satışına ve sunumuna ilişkin usul ve esaslar hakkındaki yeni yönetmelik kapsamında, içki ruhsatımız olmadığı için ilk olarak bu filmin galasında içki servisi yapılamayacak. Yönetmelik yürürlükte oldukça bundan sonra bir kadeh içki bile servis edemeyiz” açıklamasını yaptı. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğin 6 Madde’nin b bendinde “Yetkili satıcılar tarafından satış belgesinde belirtilen işyeri adresi dışında satış veya sunum yapılamaz” ifadesi yer alıyor.
 
 
Yapımcı Şenol Zencir: 
19 yaşında silah ruhsatı veriliyor! 
 “Kutsal Damacana Dracoola” filminin galasında içki servisinin yapılmayacak olması yapım şirketi İyi Seyirler Filmcilik’in ortağı Şenol Zencir’i ise şaşırttı. Yıllardır yapılan tüm galalarda içki servisinin yapıldığına ve hiçbir galada da olay çıkmadığına vurgu yapan yapımcı Zencir, şöyle konuştu:
 
“Bugüne kadar onlarca film galasında bulunduk, hepsinde alkollü içecek ikramı yapıldı ama hiçbirinde bir olay yaşanmadı. İşin garibi yeni içki yönetmeliğiyle kim ne yapacak, onun bilinmemesi... Bu durum da da insanlar kendi kendilerine sınırlama getirmek zorunda kalıyorlar. İstinye Park Sinemaları’ndan gelen ‘İçki dağıtımına izin veremeyiz’ uyarısını da bu sebeple anlayışla karşıladık. Tabii ki, yaşı  küçük olanları zararlı şeylerden koruyacağız ama 19 yaşında silah ruhsatı verilen bir ülkede, alkol satın almanın yaşının 24 olması traji-komik   ve inandırıcılıktan uzak. 

Milliyet