"Allah Jetpa'ya ortak"

Fadıl Akgündüz’ün bir dönem ortaklarına hitaben kaleme aldığı mektuplarda “Allah Jetpa’ya ortak” diye yazdığı ortaya çıktı.

Allah Jetpaya ortak
28 Mart 2011 Pazartesi 11:22 tarihinde eklendi, 1.550 kez okundu.

 

Avrupa’da ve Türkiye’de binlerce mağdur yaratan buna karşın şimdilerde İstanbul’da yedi yıldızlı devre mülk pazarlayan; havayolu şirketi almak için kolları sıvayan ‘Jet Fadıl’ lakaplı Fadıl Akgündüz’ün bir dönem ortaklarına hitaben kaleme aldığı mektuplarda “Allah Jetpa’ya ortak” diye yazdığı ortaya çıktı.
 
Cumhuriyet'in haberine göre Jetpa’nın patronu Akgündüz 2000’li yılların hemen başında mağdurların Jetpa’dan ayrılmaması için kendi el yazısıyla Cenevre’de kaleme aldığı dört sayfalık yazıda, “Ben, Allahü Teala’nın ortağımız olduğuna inanmasaydım, bu mücadeleyi çoktan bırakmış olurdum” diye yazıyor.
 
Akgündüz’ün yurtdışında kaçak yaşadığı dönemde Jetpa mağdurlarına gönderdiği mektuplar Bakırköy’de yargılandığı ve hapis cezası aldığı davanın dosyasına da girdi. Bugün biribiri üstüne ticari atılımlar yapan Jetpa’nın patronunun yazdığı 4 sayfalık mektuptan bazı bölümler şöyle:
 
Geçen mektubumda Allahü Teala’nın bir hudusi kutsisisini zikretmiş ve bizim ortaklığımızdaki ruhun bu ruh olduğunu vurgulamıştım. Hadisi kutside ‘İki sadık ortağın yanında üçüncüsü benim, üç sadık ortağın yanında dördüncüsü benim’ buyuruluyor.
 
Ulusumuzun başarısı ve ülkemizin kalkınması için dolayısıyla gelecek nesillere, çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakabilmek için büyük bir inanç ve azimle çalışıyoruz. ‘İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır’ hadisi şerifinden ilham alıyoruz.
 
Bu inanç ve bu sadakat olmasaydı, kısacası şahsen ben, Allahü Teala’nın ortağımız olduğuna inanmasaydım, bu mücadeleyi çoktan bırakmış olurdum.
 
İMZA PROJESİ
Bu mektubumda ağırlıklı olarak “İmza” projesi üzerinde durdum. “Allah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz” ayeti kerimesi ne yapmamız gerektiğini çok iyi anlatmıyor mu? Ben bir ortağınız olarak size şunu söyleyebilirim ki, ben hiçbir zaman ümidimi kesmedim, kesmeyeceğim de. Zaten bu ayete göre Allah’tan ümidi kesmek Kuran’a inanmamak, dolayısıyla küfre gitmek değil midir? Görüyoruz ki inananlara ümidini kaybetme hakkı verilmemiştir. Yine kendimden örnek verecek olursam, ben hâlâ günde 18 saat çalışıyorum ve Allah’a tevekkül ediyorum.