Allavi ABD'den yardım istedi

El Irakiye İtilafı Lideri Eyad Allavi, ABD'den Irak için yardım istedi.

06 Ocak 2014 Pazartesi 23:57 tarihinde eklendi.
Anbar ili ile ülkede baş gösteren şiddet olaylarıyla ilgili açıklama yapan Allavi, askeri yollarla terörün bitmeyeceğini, Amerika Birleşik Devletleri ve Uluslararası toplumdan Irak için yardım çağrısında bulundu.
 
Basın açıklaması yaparak terörün kökünü kazımak için sadece askeri yola başvurulmasının yanlış olduğunu bildiren Allavi, "Iraklıları bir araya getirecek siyasi çözüm üretilmeli" dedi. Irak'ta güvenliğin tesis edilmesi için Amerika ve uluslararası toplumdan yardım yapmalarını isteyen El Irakiye listesi lideri Eyad Allavi, "El Kaide Irak'ta askeri yollarla bitmeyecek" şeklinde konuştu.

Iraklıların terörün her türlüsüne karşı koymalarını sağlayacak siyasi çözüm getirilmesinden yana olduklarını belirten Allavi, "Eski rejmin devrilmesinden sonra Irak'ta güvenliğin bu şekilde hal alacağını kimse tahmin etmezdi" dedi.
 
Eski başbakan Allavi, Irak'ın içinde bulunduğu bu süreci atlatması için üç öneri sundu .Allavi'ye göre Ramadi ve Felluce'deki Ordu güçlerinin çekilmesi, göstericilerle müzakere yapılması ve Suriye'den Irak'a göç edenler ve sızmaların önlenmesi gerekiyor.

DHA