Alman gazetesinden çirkin ifadeler

Almanya'nın tanınmış gazetesi Die Welt, Türkiye için yakışıksız ifadelerde bulundu.

Alman gazetesinden çirkin ifadeler
10 Ekim 2011 Pazartesi 09:22 tarihinde eklendi.

 

'KADIN VEKİL ORANI UTANÇ VERİCİ'
Vatan'ın haberine göre, gazete haberinde ayrıca Türkiye'deki kadın milletvekillerinin azlığına vurgu yapmak için "Türkiye'deki resmi genel evlerde, parlamentodan daha çok kadın var" şeklinde çirkin bir de ifade kullandı. Die Welt Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kadın vekillerin oranının utanç verici yani yüzde 14'lük bir oranda olduğu ama bunun yinede son yasama dönemine göre iki kat fazla olduğunu yazdı.
 
Die Welt'in TBMM'yi ve kadın milletvekillerini ele aldığı haberde, kadınların Türkiye'de sadece seçim dönemlerinde kapı kapı gezdiklerini ve oy istediklerini, ancak başarı sağlanıp makam almaya gelince, kadınların erkeklere karşı yarışamadığı öne sürüldü.
 
'AK PARTİ YANDAŞLARI RAHATSIZ OLDU!'
Gazete ayrıca hükümet partisi olan AK Parti'nin dinci bir parti olduğunu ve bu nedenle yandaşlarının da örtünmeyen kadın bacaklarından rahatsız olduğunu iddia etti. Son olarak ise gazete, Türk basınında eteklerin mecliste cinsel tahrike neden olduğu yönünde çıkan haberlere vurgu yaptı ve Türk basınına dayandırarak bazı kadın milletvekillerin ve TBMM'de bazı erkek vekillerin merdiven altlarında kadın vekillerinin etek altlarına bakmalarından şikayet ettiklerini yazdı.