Alman gazetesinden Erdoğan'a hakaret

Türkiye’de devam eden olaylar Almanya’da da gündemin ilk sıralarında yer alırken, ülkenin önde gelen gazeteleri provokatif yayınlarını sürdürüyor.

Alman gazetesinden Erdoğana hakaret
17 Haziran 2013 Pazartesi 17:10 tarihinde eklendi.

Türkiye’de devam eden olaylar Almanya’da da gündemin ilk sıralarında yer alırken, ülkenin önde gelen gazeteleri provokatif yayınlarını sürdürüyor. Bild gazetesi Başbakan Erdoğan için “beton kafalı Erdoğan” dedi.

Erdoğan için ağır hakaretlerde bulunan gazete, Ertuğrul Özkök’ün de Türkiye’deki olaylarla ilgili yorumuna yer verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan için “beton kafalı Erdoğan” diyen gazete devamında da “Şimdi de hükümeti göstericileri orduyla tehdit etti.” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ifadelerini çarpıtarak aktaran gazete; göstericilere karşı ordunun devreye sokulacağı imasında bulundu.

Daha önceki haberlerinde Türkiye’de polisin doktorları bile gözaltına aldığı iddiasını Alman okuyucularına aktaran gazete, Başbakan Angela Merkel’in de gösterileri izlerken şoke olduğunu belirtti.

Gazete daha önceki bir haberinde de “Bütün Türkiye yanacak mı?” diyerek olayları provoke etmişti.

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth’un da Taksim’deki olaylarda biber gazına maruz kaldığını aktaran Bild gazetesi, Türkiye’nin Avrupa Biriliği’ne üyeliği ile ilgili de anket başlattı. CİHAN


CİHAN