"Alman Milli Takımı'nda oynamak istemedim"

A Milli Takım oyuncusu Hakan Çalhanoğlu, Alman Milli Takımı'nda oynamamak için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

03 Eylül 2013 Salı 20:34 tarihinde eklendi.


A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Andorra ve Romanya ile oynayacağı maçların aday kadrosuna ilk kez çağrılan Hakan Çalhanoğlu, bu akşam gerçekleştirilen antrenmanda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başarılı oyuncu, Almanya adına oynaması için kendisine çok fazla baskı yapıldığını belirtti.

Almanya Birinci Lig (Bundesliga 1) ekiplerinden Hamburg'un formasını giyen 19 yaşındaki gurbetçi futbolcu, Türk Milli Takımı'nı seçmesinin sebebini şöyle anlattı: "Almanya adına oynamam için çok baskı yapıldı, ama benim hayalim Türkiye için oynamaktı. Her insanın hayal ettiği yerdeyim ve çok mutluyum. Soyunma odasında kendi hocam, Alman Milli Takımı'nın hocası bana baskı yaptı. Ben 16 Yaş Altı Takımı'ndan beri buradayım. Kendimi burada çok iyi hissediyorum. Alman Milli Takımı'nda oynamak istemediğim için buraya geldim."

Genç oyuncu Hakan Çalhanoğlu, A Milli Takımı seçmesindeki en büyük payın Ümit Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan ve Erdal Keser olduğunu ifade etti. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ile çalışacak olmasının kendisine heyecan verdiğini vurgulayan Çalhanoğlu, "Fatih Terim Türkiye'de ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi bir hoca olduğunu gösterdi. Oyuncularla bağlantıları çok iyi. Her zaman onunla çalışmak istemişimdir. Bu hayallerimden biriydi. Bu şansı bulduğum için çok mutluyum." dedi.

Hakan kendi performansı için ise "Kendime çok güveniyorum ve performansım çok iyiye gidiyor." değerlendirmesinde bulundu.

A Milli Takım'ın gruptaki şansını da değerlendiren genç ve başarılı oyuncu Hakan Çalhanoğlu, "İlk maçlar istediğimiz gibi olmadı. Önümüzdeki maçlarda iyi bir performans göstermek istiyoruz. İnşallah Romanya ile Macaristan arasındaki maç da berabere biter ve şans yüzümüze güler." ifadelerini kullandı.

Alman Milli Takımı ile Türk Milli Takımı'nı karşılaştıran gurbetçi futbolcu, "Alman Milli Takımı çok disiplinli, ama birbirleriyle çok konuşmazlar. Burada ise ağabeylerim hemen beni yanına aldı. Bir takımda arkadaşlık çok önemlidir. O olduktan sonra gerisi gelir." şeklinde konuştu.

Örnek aldığı futbolcuların Nuri Şahin ile Selçuk İnan olduğunu belirten Milli futbolcu, hayalinin İspanya Ligi'nde oynamak olduğunu kaydetti. 


CİHAN