Alman pilotlar grev dedi

Almanya Havayolları Lufthansa'nın yan kuruluşu olan Germanwings'de bugün uyarı grevi var. Alman Pilotlar Sendikası Cockpit, Lufthansa ile yapılan, pilotların maaşlarına zam ve emekliliğe geçişte ara dönem düzenlemesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine saat 06:00-12:00 arasında grev kararı aldı.

Alman pilotlar grev dedi
29 Ağustos 2014 Cuma 11:36 tarihinde eklendi, 1.064 kez okundu.
Uyarı mahiyetindeki grev nedeniyle planlı 164 uçuşun 116'sı iptal edildi. Grevden 15 bin dolayında yolcu ve en çok Köln ile Stuttgart uçuşları etkilenecek. Köln/Bonn havaalanında yapılması gereken 50 uçuşun 32'si yapılamayacak. Stuttgart'ta ise 36 uçuşun 22'si iptal edildi. Grevden  Hamburg ve Berlin kentleri de etkilenecek. Her iki kentte 20'şer uçuşun yapılamayacağı açıklandı. Dortmund, Hannover ve Düsseldorf'ta da iptal edilen uçuşlar var. Almanya'nın en büyük havaalanı olan Frankfurt'ta cuma günü Germanwings uçuşları bulunmuyor.
 
Alman Pilotlar Sendikası Cockpit, aynı konu nedeniyle nisan ayında da iş yavaşlatmış ve çok sayıda uçuş iptal edilmek zorunda kalmıştı. Nisan ayındaki uyarıda Lufthansa tarihinin en büyük anlaşmazlığı yaşanmış ve 3 bin 800 uçuş iptal edilirken, bundan 425 bin yolcu etkilenmişti. Uyarı grevi nedeniyle başta Lufthansa Hava Yolları olmak üzere Frankfurt ve Münih Havaalanları da milyonlarca Euro zarara uğramıştı. Cockpit Sendikası'na bağlı  Lufthansa, Germanwings ve Lufthansa Cargo bünyesinde 5 bin 400 pilot bulunuyor.

DHA