Alman Polisinden Bahçekapılı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da pasaportunu çaldıran, geçici pasaport çıkartan ancak uzun süre polis tarafından bekletilen TBMM Başkan Yardımcısı Ayşenur Bahçekapılı'nın uğradığı muameleye büyük tepki göstermesinin ardından Alman polisinden açıklama geldi.

Alman Polisinden Bahçekapılı açıklaması
07 Aralık 2016 Çarşamba 23:39 tarihinde eklendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da pasaportunu çaldıran, geçici pasaport çıkartan ancak uzun süre polis tarafından bekletilen TBMM Başkan Yardımcısı Ayşenur Bahçekapılı'nın uğradığı muameleye büyük tepki göstermesinin ardından Alman polisinden açıklama geldi. Alman polis yetkilisi, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın Köln-Bonn Havalimanı’nda Alman polisleri tarafından kötü muameleye maruz kalmadığını ve gözaltına alınmadığını iddia etti.
 
Alman polisinden skandal Bahçekapılı açıklaması
 
TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı Köln kentine yaptığı seyahat sırasında otel lobisinde, içinde pasaport ve kimliklerinin bulunduğu çantasının çalındığını, karakola gerekli şikayeti yaptığını ancak Türkiye'ye dönerken havalimanında Alman polisince alıkonulduğunu ve kötü muameleye maruz kaldığını belirtti.
 
Konuyla ilgili olarak DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Köln/Bonn Havalimanı polisinin bağlı bulunduğu Sankt Augustin Federal Polis Merkezi'nden Basın Sözcüsü Başkomiser Jens Flören, olayın gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Flören olayın rutin bir incelemeden ibaret olduğunu, Bahçekapılı'nın kesinlikle gözaltına alınmadığını söyledi.
 
POLİS: GEREKLİ BELGELERİ YANINDA DEĞİLDİ
 
Bahçekapılı'nın yaşadıklarıyla ilgili polis memurlarının hazırladığı dosyayı incelediğini söyleyen Flören, Bahçekapılı'nın konsolosluktan aldığı geçici pasaportta Almanya vizesine dair herhangi bir bilginin bulunmadığını iddia ederken,"Kendisi polis memurlarına TBMM Başkanvekili olduğu ve diplomatik pasaport taşıdığı bilgisini vermiş ancak bu bilgileri kanıtlayacak bir belge sunamadığı için polisler kendisinden havalimanındaki en yakın polis merkezine gelmesini rica etmişler” diye konuştu. 
 
DW (Türkçe)