Alman siyasetçi, NSU'yu kurduğu iddiasını reddetti

Almanya’da Türklere yönelik seri cinayetler düzenleyen Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin kurucusu ve yöneticisi olmakla itham edilen Bavyera Eyaleti eski İçişleri Bakanı ve Başbakanı Beckstein iddiaları yalanladı.

Alman siyasetçi, NSUyu kurduğu iddiasını reddetti
20 Haziran 2013 Perşembe 11:18 tarihinde eklendi.

Bavyera eyaletinde 1993 – 2007 yılları arasında İçişleri Bakanlığı yapan Günther Beckstein hakkında ilginç bir iddia ortaya atıldı. Almanya’da Türkçe yayın yapan bir gazete, göçmen esnaflara yönelik yıllarca cinayetler işleyen Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör hücresini Beckstein’nın kurduğunu iddia etti.

Nürnberg – Fürth savcılığına 401 AR 231390/13 numaralı 190 sayfalık bir dosya ulaştırıldığını savunan gazete, Nürnberg Savcılığından bir yetkilinin dosyanın kendilerine ulaştırıldığını doğruladığını yazdı. Gazete ayrıca, Neonazi cinayetlerini aydınlatmak için kurulan ‘Soko Bospous’ cinayet masasının şefine yönelik suçlamalar da olduğunu duyurdu.

Konu hakkında açıklama yapan Günther Beckstein, bu konu hakkında kendisine hi bir bilgi ulaşmadığını söyledi ve söz konusu haberi yazan gazete hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. NSU konusunda şimdiye kadar farklı meclislerde ve federal savcılık tarafından detaylı araştırmalar yapıldığını ve şimdi Münih Eyalet Yüksek Mahkemesinde davaların görülmeye başlandığını anlatan Beckstein, böyle bir ithamın kendisine nasıl yapıldığını anlamadığını dile getirdi.


CİHAN