Alman turizmciler Bodrum'a hayran kaldı

BODRUM'un tanıtımı için Bodrum Belediyesi ile TAV Havalimanları işbirliğiyle başlatılan tanıtım çalışmalarına Germania Hava Yolları da destek verdi. Çalışmalara katılmak için Bodrum'a gelen Alman turizmciler, gezilerinin son günü Bodrum'un eşsiz koylarını da görme fırsatını buldu.

Alman turizmciler Bodruma hayran kaldı
15 Mayıs 2016 Pazar 14:30 tarihinde eklendi, 1.338 kez okundu.
Almanya'dan Milas- Bodrum Havalimanı'na direkt uçuşla gelen Germania Hava Yolları satış acenteleri yetkilileri ile TUI, Neckermann ve FTI gibi Almanya'nın tur operatörlerinin paket programlarını satan seyahat acentesi yetkilileri, kaldıkları 2 gün boyunca Torba'daki 5 yıldızlı tesiste konakladı. Alman grup, gezi programı kapsamında Antik Myndos Kapısını, Bodrum Antik Tiyatrosu'nu, tarihi yel değirmenlerini, Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi ve Bodrum'un otantik çarşısını gezdi. Bodrum Belediyesi Trafo Bodrum Cafe'de, Bodrum Belediyesi'nin düzenlediği toplantıda ise ilçenin tarihi, kültürel, yerel değerlerini ve doğal güzelliklerini konu alan tanıtım filmi izlendi, yarımada ve çevresi hakkında yetkililerden bilgi alındı. 'Kaya Güneri - 2' ve 'Kaya Güneri - 3' isimli Bodrum guletleriyle Bodrum Limanı'ndan mavi yolculuğa da çıkan Alman seyahat acentesi yetkilileri, rehber ve turizmciler, Bodrum koylarına hayran kaldı. Akşam Mandalin Bar'da eğlenen ve Nev Konseri'ne katılan grup, Bodrum gece hayatını da görme fırsatını buldu. 
 
Bodrum'u çok beğendiğini ve koyların doğal güzelliklerinin daha iyi bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirten Germania Hava Yolları temsilcisi Ania Hiob, en kısa zamanda buraya tekrar geleceğini söyledi. Otellerin çok güzel olduğunu ve Türk mutfağını bu gibi yerlerde öne çıkarmalarının güzel bir şey olduğu ifade ederek gece hayatını da dahil olmak üzere Bodrum ile ilgili yaşadıkları her şeyi harika bulduklarını kaydetti.
 
"BODRUM AŞIĞIYIM"
 
Alman turizmcilerden JT Touristik Travel yetkilisi Madlene Schart ise Bodrum'a ilk kez geldiğini, kentin doğası ve sakinliğinin onu büyülediğini belirterek, "Özellikle de yemekleri çok güzel. Bodrum, benim için harika bir deneyimdi ve her şeyden çok memnun kaldık" dedi.
 
Bodrum'a üçüncü gelişi olduğunu belirten Elgrad Seyahat Acentesi yetkililerinden Larissa Wilhelm da, "Tam bir Bodrum aşığıyım. Buradaki aktiviteler çok fazla ve aynı zamanda çok iyi de bir dinlenme yeri, muhteşem bir de doğası var. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum, Bodrum'u gerçekten çok seviyorum. Alman turistler, burayı iyi tanıdıkları takdirde mutlaka tatil yapmak için tercih edeceklerdir" diye konuştu.
 
Bodrum Tanıtma Vakfı, Bodrum Otelciler Derneği ve TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu da Bodrum'un tanıtımı için düzenlene çalışmalara destek verdi.
 
30 Mart- 15 Haziran 2016 tarihleri arasında, 12 ülkeden yaklaşık 700 turizm seyahat gazetecisi, tur operatörü, seyahat acentesi yetkilisi, medya yetkilisi, sosyal medya fenomeni ve internet blogger'larının davet edildiği Bodrum tanıtım çalışmaları, farklı ülkelerden olacak katılımlarla devam edecek.