Alman ve Türk askerler Zafer Bayramı'nı birlikte kutladı

Kahramanmaraş’ta 30 Ağustos Zafer Bayramı için düzenlenen törene katılan Patriot Hava Savunma Sistemleri’nde görevli Alman askerleri, bayramı Türk askerleriyle birlikte kutladı.

Alman ve Türk askerler Zafer Bayramını birlikte kutladı
30 Ağustos 2014 Cumartesi 13:20 tarihinde eklendi, 1.788 kez okundu.

Türk mevkidaşlarının sevincine ortak olan Alman birliğinin komutanı Kurmay Albay Thorsten lıg ve Türk kökenli Alman askerleri, geçit törenini ilgiyle seyretti. Törende, NATO çerçevesinde görevlendirilen Alman birliğinin Türk kökenli askeri İzmirli Şahin Gürkan ise vatandaşlarla birlikte İstiklâl Marşı okudu.

Trabzon Caddesi'ndeki tören Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar'ın halkı selamlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından Üsteğmen Uğurcan Boyacı, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Alman askerlerinin de katıldığı etkinlik, tören geçişiyle sona erdi.

Tören sonunda gazetecilere açıklamada bulunan Kurmay Albay lıg, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı. Törende çok duygulandığını ifade eden Iıg, Almanya’da bu tür askerî törenlerin yapılmadığını belirtti: "Burada bulunmaktan çok gururluyum. İlk defa böyle bir askerî törene katıldım. İtiraf etmeliyim ki çok duygulandım. Buradaki törendeki askerlerin gururla geçtiklerini gördüm, bu da gerçekten çok hoşuma gitti. Burada bulunmaktan çok gurur duydum. Türk toplumunun bayramını kutlarım.”

Alman birliğinin Türk kökenli askeri Gürkan ise Türkiye’de ilk kez 30 Ağustos Zafer Bayramı'na katıldığını söyledi. İstiklâl Marşı okunurken çok duygulandığını belirterek, “Benim için bugün çok gurur verici. Özellikle burada Türk kökenli Alman askeri olduğumdan dolayı mutluyum. Geçen yıl Kahramanmaraş’ın 12 Şubat kurtuluş törenlerine de katılmıştım. İlk defa 30 Ağustos'u Türkiye’de geçirdim ve böyle bir törene katıldım, gerçekten çok gurur verici. Hem anavatan hem babavatan için burada görev yapıyoruz, bu da bizi şereflendiriyor.” diye konuştu. 


CİHAN