Almanlar Suriyelilere okul yaptırıyor

ALMANYA'nın Aalen Belediyesi tarafından Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Suriyeliler için yapılacak olan 24 derslikli okulun temeli atıldı.

Almanlar Suriyelilere okul yaptırıyor
06 Şubat 2016 Cumartesi 16:42 tarihinde eklendi.
ALMANYA'nın  Aalen Belediyesi tarafından Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Suriyeliler için yapılacak olan 24 derslikli okulun temeli atıldı.
 
Kümeevleri Mahallesi'nde yapılacak olan temel atma törenine Hatay Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun, Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, Alman Sosyal Demokrat Parti Grup Başkanı Claus Schmiedel katıldı. Okulun 720 öğrenci kapasiteli 24 derslikli ve 2 katlı olacağını belirten Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler, "Reyhanlı'da Suriyeliler için hazırladığımız proje için buradayız. Bizim Hatay'la kardeş şehirliğimiz 20 yıldır sürüyor. Sadece halklar arasındaki bağlar değil aynı zamanda burada bulunan sığınmacıları da destekleyip bu projeye başvurduk. Size söz veriyoruz 6 ay içerisinde bina tamamlanacak ve açılışa geldiğimizde takviye proje ile geleceğiz. Buradaki Suriyeli çocukların eğitim görmeleri bizim için büyük önem taşıyor. Sığınmacılara destek olacağız" dedi. 
 
Alman Sosyal Demokrat Parti Grup Başkanı Claus Schmiedel ise yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ve Almanya'nın sorunlara karşı birlikte hareket etmesinin önemine değindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, biri Altınözü'nde olmak üzere kardeş şehir olarak 4 okul yaptırdıklarını söyledi.
 
Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı.