Almanya, Kurtlar Vadisi Filistin'i yasakladı

Almanya’da "Kurtlar Vadisi Filistin" filminin gösterimi yasaklandı.

Almanya, Kurtlar Vadisi Filistini yasakladı
25 Ocak 2011 Salı 13:35 tarihinde eklendi, 2.844 kez okundu.

 

Alman Kurier gazetesi internet sitesinin, filmin Almanya’daki distribütörü Pera Film’den yapılan açıklamaya dayandırdığı haberinde Almanya'da, 27 Ocak’ta, yani Uluslararası Holokost (Yahudi soykırımı) Kurbanlarını Anma Günü’nde vizyona girecek "Kurtlar Vadisi Filistin" filminin gösterimini yasakladığı bildirildi.
 
Sözcü, Sinema Endüstrisi Özdenetim Kurumu’nun filmin yayınına izin vermediğini açıkladı. Filmin yayınının Avusturya'da da durdurulma ihtimali olduğu, ancak sonucun henüz netleşmediği ifade edildi.
 
Alman kamuoyu, filmin bu tarihte vizyona girmesine anti-Semitist öğeler barındırdığı gerekçesiyle tepki göstermişti.
 
Son olarak dün Almanya Anti-Semitizmle Mücadele Örgütleri Koordinasyon Konseyi filmin “Amerikan karşıtı, İsrail karşıtı ve anti-semitist duyguları körüklediği” yönünde bir açıklama yapmıştı.
 
"Kurtlar Vadisi Filistin"in Almanya’daki dağıtımını üstlenen Köln merkezli Pera Film yetkilileri ise tarihin hassasiyeti hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, filmin aslında Kasım ayında vizyona gireceğini ancak prodüksiyon sorunları dolayısıyla bu tarihe kadar geciktiğini ifade etmişti.
 
Geçtiğimiz yıl mayıs ayında yaşanan ve dokuz Türk’ün hayatını kaybettiği Mavi Marmara baskınından da bahsedilen film, Almanya'da 100 sinemada birden gösterime girecekti.