Almanya, BM kararını şart görmüyor

ABD ve müttefiklerinin Suriye’ye saldırıda bulunma konusunda şüphe kalmazken Almanya’nın böyle bir operasyona katılmayacağı açıklandı.

28 Ağustos 2013 Çarşamba 18:21 tarihinde eklendi.

Ancak aynı zamanda hükümet çevrelerinden Almanya’nın Suriye’ye askeri müdahale için Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararının şart olmadığı görüşünde olduğu da vurgulandı.

Federal Meclis’teki Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Ruprecht Polenz, Handelsblatt gazetseine yaptığı açıklamada kimyasal silah kullanımının bazı tabuların çok vahşi bir şekilde yıkılması anlamına geldiğini ve böyle bir hareketin asla sonuçsuz kalmaması gerektiğini söyledi. Polenz, BM’nin koruma gibi bir sorumluluğunun olduğunu kaydetti.

Almanya Kalkınma Bakanı Dirk Niebel de benzer yönde görüş açıkladı. Stuttgarter Zeitung gazetesine konuşan Bakan Niebel, Hür Demokrat Parti ve federal hükümetin her zaman uluslararası meşruiyet olmadan askeri operasyonlara hayır dediğini hatırlatarak, kimyasal silah kullanımının BM Güvenlik Konseyi kararı olmadan da askeri operasyonları meşru kılan bir mesele olduğunu söyledi.


CİHAN