Almanya, işsiz İspanyollara kucak açtı

Almanya'nın kuzeyindeki Hannover şehrinde Tıp Fakültesi, ‘Bienvenido' (Hoş geldin) adlı proje kapsamında 18 işsiz İspanyol hasta bakıcı getirdi.

Almanya, işsiz İspanyollara kucak açtı
23 Ağustos 2013 Cuma 10:35 tarihinde eklendi.

‘Aşağı Saksonya için kalifiye İspanyol gençler' sloganıyla Hannover Tıp Fakültesi'nde çalışmaya başlayan hastabakıcıları ziyaret eden Federal Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Ursula von der Leyen, “Bu aynı zamanda Avrupa Birliği'nin (AB) derin anlamını göstermektedir.” dedi.

İspanyol gençlerin Aşağı Saksonya'ya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Von der Leyen, “Krizden dolayı İspanya gibi ülkelerde çok sayıda kalifiye insan iş arıyor. Biz ise Almanya'da kalifiye eleman arıyoruz. Her AB vatandaşı şansını bir başka ülkede arayabilir. Şansını başka bir ülkede aramak isteyen, başka bir dil öğrenmek, kültürleri tanımak isteyen herkese ‘Hoş geldin' diyoruz.” şeklinde konuştu.

Hamburg şehri ise özellikle gastronomi ve turizm sektöründe meslek eğitimi yaptırmak için 17'si İspanya ve 2'si Portekizli olmak üzere 19 genç getirdi. MobiPro projesi kapsamında Hamburg'a gelen ve Eyalet Başbakanı Olaf Schozl tarafından Grone Eğitim Merkezi'nde ziyaret edilen gençler, otel ve restoranlarda meslek eğitimine başladı. Scholz, gençlerin ülkesini terk ederek meslek eğitimi için gelmesinden memnun olduğunu belirterek, “Önümüzdeki 10-20 yıl içinde özellikle gençlerin Avrupa'nın her yerinde meslek eğitimi görmesi normalleşecek.” diye konuştu.


CİHAN