Almanya Maliye Bakanı Atina'da protesto edildi

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Yunanistan’ın başkenti Atina’da resmi temaslarda bulundu.

Almanya Maliye Bakanı Atinada protesto edildi
18 Temmuz 2013 Perşembe 20:03 tarihinde eklendi.

Atina’da şimdiye kadar görülmemiş yoğunlukta güvenlik önlemleri altında görüşmelerde bulunan Alman Bakan, Başbakan Antonis Samaras ve Yunan Maliye Bakanı Yannis Sturnaras ile bir araya geldi. Schaeuble, Yunan- Alman Ticaret Odası'nın düzenlediği etkinlikte ise kalkınma konulu bir konuşma yaptı.

Yunanistan’da 3 yıldır süren derin ekonomik krizden çıkış politikaları konusunda AB’de baş rolü oynayan Almanya’nın Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, geçen yıl Atina’yı ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ardından ilk kez Yunanistan’ı ziyaret etti.

Atina merkezinde ziyaret gerekçesiyle bütün yollar trafiğe kapatılırken, toplu taşıma araçları da şehir merkezine yolcu taşımadı. Ziyaret, Atina’da yaşayanlar için adeta çileye dönüştü. Yunan polisi, karadan bütün yolları zırhlı otobüslerle kapatırken, havadan da helikopterlerle tedbir aldı. Binlerce polisin görev yaptığı açıklandı.

Başbakan Samaras, Alman Bakanı kabul ettikten sonra Schaeuble, Maliye Bakanı Yannis Sturnaras ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme öncesi Maliye Bakanlığı önünde toplanan bazı kadınlar, “Nazilere karşı hep birlikte karşıyız” sloganları ile Alman bakanı protesto etti. Bu arada bugün saat 20.00’a kadar gösteri yasağı olmasına rağmen, saat 18.30’da Alman Bakanı protesto gösterisi düzenleneceği açıklandı.

Maliye Bakanlığı'ndaki iki bakanın görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. İki bakan, Yunanistan’daki tüm zorluklara rağmen kalkınmayla ilgili reformların sürmesi gerektiğini vurguladı. Alman bakan, büyümeye geçilmesi ve işsizlikle mücadele konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Bu bağlamda Yunanistan Kalkınma Fonu'na, Almanya Kalkınma Bankası'nın ( KfW) mali destek sağlamasıyla ilgili bir de memorandum imzalandı.


CİHAN