Almanya Suriye'ye uçak ve fırkateyn gönderecek

Almanya, terör örgütü DAEŞ ile mücadele için Suriye'ye deniz kuvvetlerine ait bir fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağı gönderecek.

Almanya Suriyeye uçak ve fırkateyn gönderecek
26 Kasım 2015 Perşembe 18:48 tarihinde eklendi.
BERLİN (AA) - Almanya, terör örgütü DAEŞ ile mücadele için Suriye'ye Tornado keşif uçaklarının yanı sıra, deniz kuvvetlerine ait bir fırkateyn ve bir yakıt ikmal uçağı gönderecek. 
 
 Hükümet kaynakları, askeri unsurların Suriye'ye gönderilmesi kararının, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in bugünkü toplantısında alındığını belirtti.
 
Fırkateynin Fransız uçak gemisi Charles de Gaulle'ün güvenliğini sağlayacağı duyurulurken, yakıt ikmal uçağının da DAEŞ'e karşı mücadele eden koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarına hizmet vereceği belirtildi.
 
Almanya'nın Paris'teki terör saldırılarının ardından DAEŞ'le mücadeleyi yoğunlaştıran Fransa'ya destek için aldığı, Suriye'ye Tornado uçakları, fırkateyn ve diğer savunma unsurlarını gönderme kararının federal meclisten (Bundestag) onay alması gerekiyor. 
 
Almanya, DAEŞ ile mücadele eden Irak Kürt Bölgesi Yönetimi (IKBY) güçlerini eğitmek için bölgede askeri birlik bulunduruyor.