"Almanya tüm AB’yi kurtaramaz"

Almanya Başbakanı Angela Merkel, ülkesinin tek başına zordaki tüm ortaklarını kurtaramayacağı mesajını verdi

Almanya tüm AByi kurtaramaz
26 Ocak 2012 Perşembe 08:41 tarihinde eklendi.

 

İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nun açılış konuşmasını yapan Merkel, “Almanya, tutamayacağı halde tüm Avrupa ülkeleri için taahhütte bulunursa Avrupa saldırıya açık hale gelmiş olur” uyarısında bulundu.Fonu büyütmek yetmez
 
Ortak para Euro’yu kurtarmak için ayrılan fonların ikiye, üçe katlanmasının anlamlı olmadığını kaydeden Merkel, “Kendime sürekli bunun ne kadar saygın bir şey olacağını soruyorum” dedi. Merkel, Avrupa’da yılların birikimi olan ekonomik sorunların bir hamlede çözülemeyeceğini söyledi.
 
Krizin nedenleri bitmeli
 
Avrupa’nın önde gelen 5 gazetesinde dün demeci yayınlanan Merkel, sürekli yardım paketleri hazırlanmasının sorunun çözümüne yardımcı olmayacağını vurguladı. Merkel, Almanya’nın yardım konusunda olanaklarının sınırsız olmadığını belirtti. Merkel, “Krizin nedenleri ortadan kaldırılmadan sürekli daha çok para vaadinde bulunmamızın bir anlamı yok. Almanlar kendi ekonomileriyle ilgilenmeli. Abartmakla ne kendimizi, ne de Avrupa’yı kurtarabiliriz” diye konuştu.
 
Avrupa Hükümeti şart
 
Avrupa tahvillerine karşı olduğunu tekrarlayan Merkel, AB üyesi ülkelerin bütçelerinin denetlenmesi gerektiğini belirtti. Merkel, AB konusundaki vizyonuyla ilgili şunları anlattı: “AB, kendi yolunu çizerek, üyelerinin her alanda işbirliğini güçlendirmeli. Uzun bir sürecin sonunda, yetkileri, konuları bir Avrupa Hükümeti olarak ele alacak Komisyon’a devredeceğiz. Gelecekte, birçok aşamanın ardından Avrupa’nın siyasi birleşmesi bu şekilde olabilir.”
 
Yunanistan’da başarısız olduk
 
ALMANYA Başbakanı Angela Merkel, “Avrupa’daki ekonomik krizin henüz aşılmadığını” belirterek, “Tabii, diğer yandan Yunanistan ile ilgili özel durum söz konusu. İki yıldan beri yapılan tüm çabalara rağmen, ne Yunanlılar, ne de uluslararası toplum durumu istikrara kavuşturmayı başaramadı” dedi.
 
Türkiye yavaş da büyüse parlayan yıldız olacak
 
THE Coca-Cola Company Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent, Türkiye’nin son 24 ayda çok başarılı bir dönem geçirdiğini belirtti. Kent, Davos’ta CNBC-E’nin sorularını yanıtlarken, “Türkiye, istihdam ve büyümede dünyanın en önemli yıldızlarından biriydi. Bu yıl biraz yavaşlayacağını öngörüyorum ama yine de gelişmekte olan büyük ekonomileri ele aldığımızda Türkiye parlak yıldızlardan bir tanesi olacak. Büyüme geçmiş 12 aylık dönemdeki gibi yüksek performansta olmayacak ama yine de Türkiye Avrupa kıtasındaki ekonomilere göre, çok daha parlak ve dinamik gelişme gösterecek” dedi.