Almanya Vize Başvurusu

Almanya’ya seyahat etmek istiyorsanız bunun için vizenizin olması gerekiyor. Aksi halde Almanya’ya yapacağınız seyahatleriniz

Almanya Vize Başvurusu
01 Temmuz 2016 Cuma 08:30 tarihinde eklendi.

Almanya’ya seyahat etmek istiyorsanız bunun için vizenizin olması gerekiyor. Aksi halde Almanya’ya yapacağınız seyahatleriniz Alman hükümeti tarafından engellenecektir. Uzun süreli Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler vize başvurularını doğrudan Almanya konsolosluğu ya da Almanya büyükelçiliğine yapıyorlar. Kısa süreli seyahatler için vize alacaksanız Almanya konsolosluğuna yapacağınız direkt başvurular kabul edilmektedir. Bu durumda konsolosluk tarafından görevlendirilmiş olan aracı kurumlar ile iletişime geçmeniz gerekiyor. Aynı zamanda idata üzerinden de vize başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. İdata üzerinde yapacağınız başvurularda hangi ile ya da ilçece olduğunuzun bir önemi bulunmaz. İdata ofisleri gerekli belgeleri aldıktan sonra bu belgeleri bağlı olduğunuz il ve ilin vize bölümüne ulaştırmaktadır.

Almanya vizesi başvurusu yapacağınız zaman başvuru formunun hem Türkçe hem de Almanca olarak iki farklı form halinde hazırlamanız gerekiyor. Başvuru sırasında kullanılacak olan diğer evraklar ise seyahatinizin türüne göre değişiklik göstermektedir. Almanya vizesi için başvuruda bulunduğunuz zaman sizden seyahatin maçı, masrafların nasıl kalınacağı ve geri dönüşünüzü gösteren tarzda belgeler istenecektir. Yapacağınız başvuruların olumlu sonuçlanmasını istiyorsanız bu durumda belgeleri eksiksiz olarak tamamlamalı ve başvurunuzu gerçekleştirmelisiniz.

Almanya Vize Ücretleri

Almanya vizesi için başvuruda bulunacağınız zaman Almanya konsolosluğuna 60 Euro vize harcı ödemeniz gerekmektedir. 12 yaşın altındaki çocuklardan vize başvurusu için herhangi bir harç talebinde bulunulmaz. Ödenecek olan 60 Euro sadece vize harcı olarak alınmaktadır. Bu ücretin dışında biyometri işlemi, aracı kurumların hizmet bedeli, kargo masrafları vb. gibi diğer tüm ödemeleri yapmanız gerekiyor.

Türkiye’de oturma izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları da başvurularını Türkiye’den yapabilmektedirler. Bu kişiler başvuruda bulunacağı zaman kendilerinden istenilen belgelerin haricinde Türkiye’de oturma izni olduğunu gösteren belgeleri de göstermek zorundadırlar.

Almanya vizesi başvurularınızı aynı zamanda İdata ofisleri ile internet üzerinden de yapabiliyorsunuz. Online olarak yapacağınız başvurularda yine sizden istenilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamanız gerekiyor. Hangi ile ya da ilçede olduğunuzun bir önemi yoktur. İdata ofisleri belgelerinizi bağlı olduğunuz kurumlara göndererek başvuru işlemlerinin sonuçlanmasını sağlar. Vizelerinizi ise idata ofislerinden değil bağlı olduğunuz vize kurumlarından almanız gerekiyor.