Almanya’da 700 bin memur açığı tehlikesi

Almanya’da 15 yıl içinde 1,5 milyon memurun emekli olacağı ve 700 bin memur açığı oluşacağı bildirildi

Almanyada 700 bin memur açığı tehlikesi
06 Ocak 2014 Pazartesi 11:23 tarihinde eklendi.

Alman Memurlar Birliği, resmi dairelerdeki işçi azaltımının yanlış olduğunu söyledi ve “bazı alanlarda devletin işlerliği tehlikede” uyarısında bulundu.

Almanya’da kamu sektöründe alarm zilleri çalıyor. Almanya Memurlar Birliği (DBB), 15 yıl içinde ülkede 1,5 milyon memurun emekliye ayrılacağını ve kamuda devam eden personel azaltımının da devletin işlerliğini tehlikeye sokacağını duyurdu.

Bild gazetesinin kurum içinden edindiği bilgilere göre, emeklilik ve personel politikaları nedeniyle bu süre zarfından 700 bin memur açığı oluşacak ve bazı branşlarda hizmet vermekte güçlük çekilecek.

Kurumun hazırladığı raporu okuyucularına aktaran gazete, kamu sektöründe alarm zillerinin çaldığını kaydetti.

DBB’nin Başkanı Klaus Dauderstaedt, özellikle eğitim, kamu güvenliği ve sağlık alanlarında büyük açıklar oluşacağını ve bu nedenle de bu alanlarda “devletin işlerliğinin tehlikeye düşeceğini” söyledi.

DBB’nin aktardığı rakamlara göre, halihazırda Almanya’da en az 20 bin öğretmen, 10 bin polis, 5 bin itfaiye eri, 2 bin doktor ve bin 500 gıda kontrolörüne ihtiyaç var. Bir an önce bu branşlarda personel azaltımının durdurulmasını isteyen DBB, aksi halde gelecek 15 yıl içinde daha dramatik bir tabloyla karşı karşıya kalınacağı uyarısında bulundu.


CİHAN