Almanya'da başarısıyla ilham kaynağı olacak

Almanya'da, Stuttgart Kültür Bölgesi Kuruluşu tarafından düzenlenen İlham-Inspiration adlı afiş kampanyasında, geçmişte ve günümüzde Almanya ve dünyaya damgasını vurmuş 17 kişiye yer verildi.

Almanyada başarısıyla ilham kaynağı olacak
28 Mayıs 2015 Perşembe 08:31 tarihinde eklendi.
İlham kampanyası, 3-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak Almanya Protestan Kilise Günleri dolayısıyla düzenlendi. 
 
Kampanyada tarihte ve günümüzde bazı insanların üstün başarıları ve bu başarılarındaki ilham kaynakları işleniyor. Şair Friedrich Schiller, Mercedes'in yaratıcılarından Gottlieb Daimler, Girişimci Robert Bosch ve Tasarımcı Hartmut Esslinger'e yer verilen kampanyada, Alman Milli Ritmik Jimnastik Takımı Sporcusu 18 yaşındaki Rana Tokmak da bulunuyor. Afişte ise Rana'nın, “Yurdu olanlar için her seyahat bir zenginliktir" sözü yer alıyor. Rana'nın afişi, bu önemli kişilerle birlikte 11 Haziran'a kadar Stuttgart bölgesinde 39 beldede asılacak. 
 
BİR ÇOK ALANDA BAŞARILI 
 
Ritmik Jimnastikçi Rana Tokmak, birçok uluslararası başarısının yanı sıra, 9 kez Almanya gençler şampiyonu ve yetişkinlerde Almanya ikincisi oldu. Sanata ilgisi olan, sporun yanında okulunda da başarılı Rana Tokmak, aynı zamanda Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde göçmen kökenli genç kızları spora teşvik projesi Spin'in (Sport Interkulturell) elçisi. 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için iki yıl önce, doğup büyüdüğü Castrop Rauxel'dan Olimpiyat Merkezi Fellbach Schmiden'e giden Rana Tokmak, “Bu kadar önemli kişilerle aynı kampanyada yer almak büyük bir şans ve onur. Hayallerim var ve hayallerim bana ilham kaynağı oluyor. Hayallerim beni 16 yaşımda Stuttgart'a getirdi. İlham Projesi, birçok hayalim için ilham kaynağı olacak. Şair Yahya Kemal Beyatlı'nın Deniz Türküsü şiirini annemden duymuştum: 'İnsan, âlemde hayâl ettiği müddetçe yaşar' dizesiyle biter o şiir. Bu dize benim yaşam kılavuzumö diye konuştu.