reklam

Almanya'da Galaxy kapısı kapandı

Apple tablet bilgisayar savaşını kazandı, Samsung Galaxy Tab'lere Almanya vetosu geldi

Almanyada Galaxy kapısı kapandı
02 Şubat 2012 Perşembe 15:41 tarihinde eklendi.

 

Almanya'da hukuk savaşı veren bilişim devi Apple ile Samsung arasındaki mücadele Apple'ın zaferiyle sonuçlandı. 
 
Düsseldorf Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin verdiği karara göre Samsung'un dünya genelinde en çok satılan tablet bilgisayarları arasında yer alan "Galaxy Tab 10.1" ile "Galaxy Tab 8.9" modellerini Almanya'da satması mümkün olmayacak.

Mahkeme Samsung'un Apple'a ait 'iPad 2' modelinin kendine has tasarımından ve prestij değerinden istifade etmeye çalıştığına hükmetti. Böylelikle Apple Almanya'da şimdiye kadar en önemli hukuk zaferini elde etti. 
 
Amerikan şirketinin "iPad 2" ile tasarımları çok benzeşen Samsung ürünlerinin satışını yasaklatmak için diğer ülkelerde verdiği hukuk mücadelesi ise sürüyor.

Anadolu Ajansı