Almanya'da karnavala fırtına engeli

Almanya'da eğlencenin doruğa çıktığı ve karnavalın en geniş katılımlı bölümü olan Rosenmontag kutlamalarına fırtına nedeniyle bazı kısıtlamalar getirildi.

Almanyada karnavala fırtına engeli
07 Şubat 2016 Pazar 17:01 tarihinde eklendi.
Kutlamaların yapılacağı 8 Şubat Pazartesi günü Köln ve Düsseldorf'u etkisi altına olan “Ruzica” fırtınasının hızının zaman zaman saatte 100 kilometreye çıkması bekleniyor. 
 
Köln'de Karnaval Komitesi, İtfaiye ve Polis olağanüstü toplantı yaparak kutlamaların yapılıp yapılmaması konusunu değerlendirdi. Toplantı sonunda kutlamaların bazı önlemler alınarak yapılmasına karar verildi. Buna göre karnaval konvoyunda atlar ve atlı arabalar olmayacak. Karnaval konvoyunda büyük figürler, flamalar ve tabelalar bulundurulmayacak. Görevliler karnaval güzergahını, araçların üzerinde değil yaya olarak kat edecekler. Uzmanlardan oluşan bir ekibin karnaval güzergahında alınacak tedbirlere yönelik incelemeleri ise sürüyor. Köln'de kutlamalara 250 bin kişinin katılması bekleniyor.
 
Düsseldorf'ta ise karnavalın iptal edilip edilmeyeceğine pazartesi sabahı karar verilecek. 
 
Ren bölgesinin önde gelen Köln, Düsseldorf ve Mainz gibi kentlerinde kutlanan karnavalın Rosenmontag adı verilen gününde karnaval konvoyundan tonlarca şeker ve çikolata atılıyor. Bu yüzden, rengarenk kostümleriyle şekerleme toplayan çocuklar için Rosenmontag'ın ayrı bir önemi var. Rosenmontag'da karnaval konvoyundaki figürlerle siyasi ve sosyal konularda mesajlar da veriliyor.