Almanya’da tarihi buluşma

Almanya’ya giden Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, bu ülkenin ilk Türk bakanı olan Aydan Özoğuz ile bir araya geldi.

Almanyada tarihi buluşma
03 Şubat 2014 Pazartesi 19:57 tarihinde eklendi, 1.956 kez okundu.

İşler ve Özoğuz, görüşmede Almanya’daki Türklerin sorunlarını masaya yatırdı. İki bakan, basına açıklama yaptıktan sonra hediyeleşti.
 

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, dün Köln’de İslam Toplumu Milli Görüş’ü (IGMG) ardından da DİTİB Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmelerden sonra konuşan İşler, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilere değindi.
 
İşler şöyle konuştu: "Yarın Sayın Başbakanımızın Almanya ziyareti başlayacak. Almanya’nın da Türkiye’nin AB üyeliğine bakışına olumlu sinyaller arıyoruz. Açılmayan fasıllarla ilgili blokajların bir an önce kaldırılması gerekmektedir. Her dönem başkanlığında ortalama bir fasıl açılırsa, demek ki on yıl daha müzakere yapacağız. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değildir.”
 
Avrupa’daki Türklerin oy kullanması ile ilgili bir soruya da cevap veren bakan, “Avrupa’daki Türk vatandaşları 2012 yılında yapılan düzenlemeyle artık bulundukları ülkede oy kullanma hakkını kazandı. İlk defa ağustos ayındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilecekler.

Vatandaşlarımızın seçmen kayıtlarını YSK sitesi veya başkonsolosluklara müracaat ederek sorgulamaları gerekir. Yerel seçim olduğu için 30 Mart’ta buradaki vatandaşlarımız oy kullanamayacak.” dedi.
 
17 Aralık yolsuzluk operasyonuyla ilgili soruları da cevaplayan İşler, 11 yıllık iktidarları döneminde ekonomisini üçe katlayan ve uluslararası arenada söz sahibi olan Türkiye’den rahatsız bazı kesimlerin bu olumlu imajı bozmak için yayınlar yaptığı iddiasında bulundu. 

CİHAN