Almanya'da vergi indirimi sinyali

Almanya’da vergi gelirlerinin beklenenden yüksek çıkması ve pek çok zenginin paralarını ülke dışında tutmak istemesi Federal Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’yi harekete geçirdi

Almanyada vergi indirimi sinyali
05 Mayıs 2014 Pazartesi 13:41 tarihinde eklendi.

Spiegel dergisinde yer alan habere göre Schaeuble 2016 yılından itibaren gelir vergisinde indirim planlıyor. Böylelikle 3 milyar Euro’luk bir miktarın çalışanlara geri iade edilmesi öngörülüyor.

Maliye Bakanlığı’nın istatistiklerine göre bu yıl itibariyle bütçenin 2,7 milyar Euro, 2015’te 7 milyar Euro, takip eden yıllarda ise 9 milyar Euro “fazla vereceği” tahmin ediliyor.

Almanya’daki enflasyon oranları ve çalışanların maaşlarını kıyaslayan bakanlık vergi indirimi konusunda gerekli adımı bu yıl içinde atacak. Konuya ilişkin bir kanun teklifinin bu yasama yılı içinden Federal Meclis’e sunulacağı haber verildi.

Buna karşılık koalisyonun küçük ortağı Sosyal Demokratlar ise bakanın vergi indirimi planına karşı çıktı.

SPD, sosyal hizmetlerin daha iyi verilebilmesi için vergilerin düşürülmesi değil artırılmasının gerekli olduğunu öne sürüyor.

Sosyal Demokratlar her ne kadar koalisyon sözleşmesinde vergi yükseltilmesi yönünde bir anlaşma yapmamış olsalar da indirime karşı çıkıyor.


CİHAN