Almanya'dan futbol

Almanya Birinci Futbol Ligi'nin (Bundesliga) 16. haftasına 6 karşılaşmayla devam edildi.

Almanyadan futbol
08 Aralık 2012 Cumartesi 23:46 tarihinde eklendi.

Bundesliga'da lider bulunan Bayern Münih, deplasmanda FC Augsburg'u 2-0 yendi. Bayern Münih'in golleri 40. dakikada Müller ve 63. dakikada Mario Gomez'den geldi. Bayern Münih, bu galibiyetle puanını 41'e çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Ligde 9 haftadır galibiyet yüzü göremeyen FC Augsburg ise 17. sırada kaldı. 

 
Son iki sezonun şampiyonu Borussia Dortmund, sahasında VfL Wolfsburg'a 3-2 mağlup oldu. Bu sezon üçüncü yenilgisini alan Borussia Dortmund, şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı. Borussia Dortmund, 3. sıradaki yerini korurken Wolfsburg, 14. sıraya yükseldi. Ev sahibi ekibin gollerini 6. dakikada Marco Reus ve 61. dakikada Jakub Blaszczykowski atarken, Wolfsburg'un gollerini 36. dakikada Diego, 41. dakikada Naldo ve 73. dakikada Bas Dost kaydetti. Borussia Dortmund'da Türk kökenli oyuncu İlkay Gündoğan, 64. dakikada sarı kart gördü. 
 
Vedat İbisevic'in hat-trick yaptığı maçta ise VfB Stuttgart, Schalke 04'ü 3-1 ile geçti. Mercedes Benz Arena'daki mücadelede ev sahibi takımın golleri 2'inci, 38'inci ve 61. dakikada İbisevic'ten gelirken, son 5 haftadır galibiyet yüzü görmeyen Schalke'nin tek golünü 12. dakikada Marica attı. Stuttgartlı futbolcu Serdar Taşçı, cezası nedeniyle bu maçta forma giyemedi. 
 
FC Nürnberg, Bundesliga'nın yeni takımı Fortuna Düsseldorf'a karşı 2-0 üstünlük sağladı. Nürnberg'in gollerini 27. dakikada Poltner ve 90. dakikada Feulner kaydetti. Fortuna Düsseldor'da 6 futbolcu sarı kart gördü. 
 
SC Freiburg, son sırasında bulunan Greuther Fürth'ü Caligiuri'nin 15. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Bu karşılaşmada 19 yaşındaki Christian Günter, Bundesliga'daki ilk maçına çıktı. Ligde 8 puanla son sırada bulunan Greuther Fürth'ün 14 maçtır galibiyeti bulunmuyor. 
 
Türk kökenli hakem Deniz Aytekin'in yönettiği günün son karşılaşmasında ise Eintrach Frankfurt, Werder Bremen'i 4-1 mağlup etti. Commerzbank Arena'da oynanan karşılaşmada Frankfurt'un gollerini 48. dakikada Meier, 62. dakikada Schwegler, 63. dakikada Aigner ve 90. dakikada Takashi Inui attı. Werder Bremen'in tek golü 54. dakikada Petersen'den geldi. Frankfurt, ligdeki puanını 27'ye çıkardı ve puan cetvelinde bir basamak atlayarak 5.sıraya yükseldi. 
 
Dün oynanan karşılaşmada Hamburger SV, sahasında 1899 Hoffenheim'ı 2-0 mağlup etti. Hamburg'a galibiyeti getiren golleri 27. ve 74. dakikada Artjoms Rudnevs kaydetti. Hoffenheim, hafta içinde teknik direktör Markus Babbel'in görevine son vermişti. 
 
Bundesliga'da 16. hafta yarın oynanacak Mönchengladbach-FSV Mainz 05 ve Hannover 96-Bayer Leverkusen karşılaşmalarıyla tamamlanacak.