Almanya’dan Mali’deki operasyonuna destek

Almanya, Fransa’nın Mali’de sürdürdüğü askeri operasyona destek verme kararı aldı.

14 Ocak 2013 Pazartesi 21:48 tarihinde eklendi.

 

Ancak federal hükümetin vereceği destek asker gönderilmesi yoluyla değil, lojistik, insani yardım ve tıbbi ekipmanla sınırlı olacak.
 
Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle Avrupa’nın eşiği sayılabilecek bir bölgede teröristlerin denetimi ele geçirmelerine izin verilemeyeceğini açıkladı.
 
Alman Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Fransa’ya verilecek desteğin, muharip birlik gönderilmesi şeklinde olmayacağının altı özellikle çizildi.
 
Akdeniz’in güneyinde, Avrupa’nın eşiği sayılabilecek bir bölgede teröristlerin denetimi ele geçirmelerine izin verilemeyeceğini belirten Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, bu durumun Avrupa’nın çıkarlarına aykırı olduğuna dikkat çekerek, sağlanacak desteğin çerçevesini Paris ile yapılacak görüşmeler neticesinde belirleyeceklerini ifade etti.
 
ALMAN DIŞİŞLERİ’NDEN FRANSA’YA TAM DESTEK
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Andreas Peschke ise Fransa’nın zor ve önemli bir görev üstlendiğini belirterek, Almanya’nın bu misyona tam siyasi destek verdiğini dile getirdi.
 
Peschke, Almanya’nın bu noktada misyona muharip asker gönderilmesi haricinde kalan lojistik ve insani yardım desteği ya da tıbbi destek vererek katkıda bulunabileceğini kaydetti..
 
EĞİTİM AMAÇLI BİRLİK GÖNDERİLMESİ GÜNDEMDE
 
Alman Savunma Bakanı Thomas de Maiziere de güvenlik güçlerini eğitmek amacıyla Mali’ye birlik gönderilebileceğini belirtti. Planlamalara başladıklarını dile getiren Bakan Maiziere, ancak yine de kesin bir karar alınmadığını ifade etti.

CİHAN