Almanya'dan Peşmerge'ye silah

Alman hükümeti, IŞİD'e karşı mücadele etmesi için Peşmerge güçlerine silah sevkıyatına karar verdi

Almanyadan Peşmergeye silah
20 Ağustos 2014 Çarşamba 14:22 tarihinde eklendi.

Gazetecilere açıklama yapan Dışişleri Bakanı Minister Frank-Walter Steinmeier, miğfer ve çelik yelek gibi malzemeleri hemen göndereceklerini söyledi. İngiltere, İtalya ve Fransa'nın da bu yönde karar aldığını ifade eden Steinmeier, Irak Kürdistan Bölgesi'ne silah göndermelerinin de gündemde olduğuna değindi.

Savunma Bakanı Ursula von der Leyen ise Kürtlerin hangi tür silahlara ihtiyacı olduğunun bir hafta içinde belirleneceğini ve Bağdat'la koordinasyon içinde bu malzemelerin sevk edileceğini söyledi.

ALMANLAR KÜRTLERE SİLAH TEMİNİNE KARŞI

Almanya’da vatandaşların yüzde 63'ünün Berlin'in Kuzey Irak’taki Kürtlere silah temin etmesine karşı olduğu belirtildi.

Deutsche Welle Türkçe sevisinin aktardığına göre, Forsa araştırma şirketinin Stern dergisi için yaptığı araştırma, Almanların geniş bir kesiminin IŞİD'e karşı savaşan Peşmergeye destek amacıyla silah verilmesini doğru bulmadığını gösterdi.

Almanların yüzde 63'ü silah sevkıyatlarına karşı olduğunu belirtirken, destekleyenlerin oranı yüzde 30'da kaldı. Kadınlar arasında silah teminine karşı çıkanların oranı yüzde 74'ü buluyor. Erkeklerinse yüzde 51'i Almanya'nın Kürtlere silah temin etmemesi gerektiğini düşünüyor.

Sonuçlar siyasi partiler bazında değerlendirildiğinde, Yeşiller partisi seçmeni yüzde 68 ile silah sevkıyatlarına en çok karşı çıkan kesimi oluşturuyor. CİHAN


CİHAN