''Almeida'yı fonla aldık''

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, yeni transferleri Hugo Almeida'yı fon aracılığıyla 2 milyon avroya aldıklarını söyledi.

Almeidayı fonla aldık
28 Aralık 2010 Salı 23:41 tarihinde eklendi, 1.042 kez okundu.

 

NVT Spor'da katıldığı programda gündemle ilgili soruları yanıtlayan Demirören, siyah-beyazlı takımda transferlerin fon aracılığıyla yapıldığı yönündeki haberlere açıklık getirdi. 
    
Portekizli golcü Almeida'yı fonla aldıklarını doğrulayan başkan Demirören, "Quaresma'yı 7,5 milyon avroya aldık ve 1,5 milyon avro ödedik. Geri kalanını da teminat mektubu gönderdik ve 3 seneye böldük. Simao'yu 900 bin avroya aldık. Parasını peşin olarak ödedik. Almeida'yı ise fonla aldık. 2 milyon avroya aldık. Fon dediğimiz şirket bize geldi. 'Avrupa'da çok büyük 4-5 kulüple işbirliği yapıyorum' dedi. Yatırım amaçlı yapıyor. Beşiktaş da güvenilir bir kulüp. 2 milyon avroyu fon bize gönderiyor. Biz bunu Werder Bremen Kulübü'ne gönderiyoruz. Almeida'nın bonservisi yüzde 100 Beşiktaş'tadır" diye konuştu. 
    
Yaptıkları mukaveleye göre Almeida'ya 10 milyon veya üstünde bir teklif gelmesi halinde bonservis bedelinin yüzde 55'i kulübe, yüzde 45'inin fona gideceğini kaydeden Demirören, "Satmak istemezsek 3,5 milyon avroya bu oyuncuyu tekrar alabiliriz. Beşiktaş ve Türk futbolu için önemli bir kapı açtık. Para vermeden oyuncu getirmek, para kazanarak satmak gibi. Fon bize sormadan oyuncuyu satamaz" dedi. 
    
Quaresma'nın Beşiktaş ve Türkiye'yi çok iyi anlattığını vurgulayan Demirören, "Fernandes birkaç yıl önce 18 milyon avroya gitti. Portekizlilerin bizi tercih etmesinde Quaresma'nın büyük etkisi oldu. İyi ortam yarattığımız için Quaresma, Guti ve Schuster olumlu şeyler söylüyorlar" diye konuştu. 
    
Beşiktaş Kulübü Başkanı Demirören, sezon başında kadroya dahil ettikleri Portekizli yıldız Quaresma'ya ise çok büyük tekliflerin geldiğini, ancak bunları kabul etmediklerini söyledi. 
    
Yıldırım Demirören, sezon başında ve devre arasında gerçekleştirdikleri transferlerle gelecek sezonun takımını kurduklarını dile getirdi. 
    
Yeni transferlerden Simao'yu getirdikleri halde yaşlı olduğu yönünde tartışmaların yaşandığını hatırlatan başkan Demirören, sözlerini şöyle sürdürdü: 
    
"Bunlar hala tartışılıyorsa biz bir yere gelemeyiz. Gelecek sezon transfer düşünmüyoruz. Bobo ve Ernst ile sözleşme imzalarsak gelecek yıl transfer yapmayı düşünmüyoruz. Hocamız çok memnun. Çok güzel bir ekip oluşturduk. Bu sezon tabii ki şampiyonluğu kovalayacağız. Ama önümüzdeki sezonun takımını koruyoruz. Bobo ile sözleşme uzatmazsak muhakkak yerine birisini alacağız" diye konuştu. 
    
Futbol Federasyonu'nun ilk 11'de genç oyuncu oynatma zorunluluğu getirmesi gerektiğini ifade eden Demirören, yabancı oyuncu kontenjanını da serbest bırakmasını istediklerini söyledi.