Alp Yalman tek aday

Galatasaray'ın 25 Ekim'de yapılacak olağanüstü kongresinde Alp Yalman, tek aday olarak seçime girmek üzere...

Alp Yalman tek aday
01 Ekim 2014 Çarşamba 17:02 tarihinde eklendi.
Başkan Ünal Aysal'ın bir gün önce Arsenal maçı için Londra'ya giderken "Benim başkan adayım Cemal Özgörkey. Özgörkey kulüp başkanlığına layık bir isim. Kendisini destekliyorum. Umuyorum seçime girecek ve güçlü bir ekip oluşturacak" açıklaması yapmıştı. Ancak başkan adaylarıının listelerini divan başkanlığına teslim etmesine 30 saat kala yapılan bu teklife Cemal Özgörkey bir günlük çalışmadan sonra olumsuz yanıt verdi. 
 
Başkan Ünal Aysal'ın İnan Kıraç ile yaptığı görüşmeden sonra bu tür acil karar çıkması sonrasında, Cemal Özgörkey Galatasaray Başkanlığı'na uzun süreli bir hazırlıktan sonra aday olunabileceğini belirtti ve 25 Ekim'deki olağanüstü seçime girmeyeceğini duyurdu.
 
Cemal Özgörkey kararından sonra sarı kırmızılı kulübün seçimi için tek başkan adayı Alp Yalman olarak kaldı. Eğer son anda Mehmet Helvacı aday olmaz ise Alp Yalman tek aday olarak seçime gidecek ve 25 Ekim'de Galatasaray Başkanı olacak. 
 
Alp Yalman'ın listesinde geçmiş dönemlerde yöneticilik yapmış Engin Kaptanoğlu, Işın Çelebi, Taner Aşkın, Levent Nazifoğlu, Dikran Sönmezgil gibi isimler yer alıyor. Alp Yalman'ın futbol şubesi için Abdürrahim Albayrak'ı da ikna etmesi bekleniyor.
 
SÜREN VE DÜRÜST DE SEÇİMDE YOK
 
Ünal Aysal'ın seçim kararı almasından sonra sarı kırmızılı kulübün duayenleri Aysal'ı yeniden seçime girmeye ikna edemeyince bir başkan adayı bulmak için çok sayıda toplantı yaptılar. Faruk Süren ve Ali Dürüst gibi isimlerin aday olmamasından sonra önceki akşam Adnan Öztürk, Faruk Süren ve Ali Dürüst bir kez daha bir araya geldiler. Ancak bu görüşmeden de bir sonuç çıkmadı. Sadece Adnan Öztürk seçimin Ocak ayına ertelenmesini ve bu süreye kadar Ünal Aysal yönetiminin görevini sürdürmesinin kulüp için hayırlı olacağı görüşünü ortaya attı.
 
TURGAY KIRAN VE AHMET ÖZDOĞAN DA SEÇİME GİRMİYOR
 
Ünal Aysal'a karşı daha önce iki seçim kaybeden Turgay Kıran'da olağanüstü seçimde aday olmayacağını grubuna deklere etti. Yıllardır Turgay Kıran ile birlikte yol alan profesör Ahmet Özdoğan'da bir süre aday olmayı düşünse de, yapılan görüşme ve incelemeler sonucunda seçim girmeyeceğini açıkladı. 
 
MEHMET HELVACI MALİ KAYNAK ARIYOR
 
Galatasaray'da başkan adayı olabilecek isimler tek tek seçime girmeme kararı alırken daha önce başkan adayı olan Mehmet Helvacı'da seçim kulislerinde aktif rol almasına karşın aday olup olmamakta kararsızlığını sürdürüyor. Mehmet Helvacı Galatasaray'ın gelecek yıllarda Sportif A.Ş'nin zararı yüzünden Avrupa kupalarından men riskinin bulunduğunu belirterek, göreve gelecek kulübün yılda yeniden 40 milyonluk gelir kaynağı yaratması gerektirdiğinin zorunluluk olduğuna dikkati çekti. Bu parayı başkan ya da yöneticilerin ödemesinin sorunu çözmeyeceğini UEFA'nın bunu kabul etmeyeceğini belirten Helvacı göreve gelecek yönetimin bu kaynağı oluşturamaması halinde Galatasaray'ın 2016'dan itibaren Avrupa'da Kupaları'nda yer alamayacağını öne sürdü. Mehmet Helvacı bu kaynağı bulması durumunda başkan adaylığını düşünebileceğini deklere etti. Eğer yarın saat 18.00 kadar divan başkanlığına yönetim kurulu listesini Alp Yalman'dan başka bir kişi vermez ise Yalman tek aday olarak Galatasaray Başkanlığı'na yürüyecek.