Alsancak Stadı, 15 Eylül'e yetiştirilecek

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Profesyonel Kurul Başkanı ve İcra Kurulu üyesi Arif Koşar, yenileme çalışmaları başlatılan Alsancak Stadı'nda incelemelerde bulundu

Alsancak Stadı, 15 Eylüle yetiştirilecek
26 Temmuz 2013 Cuma 17:24 tarihinde eklendi, 1.001 kez okundu.

Stadı bu sezon ortak kullanacak olan Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka yöneticileriyle statta bir araya gelen Koşar'a, TFF Temsilciler Kurulu Başkan Fatih Tanfer de eşlik etti.

Stadyumda devam eden drenaj çalışmaları hakkında bilgi alan Koşa, yeni sezon öncesi stadın hazır hale gelmesi için çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, TFF olarak tüm kulüplere destek vermeyi sürdürdüklerini, İzmir için önemli olan Alsancak Stadı'nın yenilenmesine de katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

ALSANCAK STADI 15 EYLÜL'E YETİŞTİRİLECEK

Stadın 18 Ağustos'ta başlayacak PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig karşılaşmalarına yetiştirilmesinin zor olduğunu; ancak 15 Eylül'de bitmesinin planlandığını kaydeden Koşar, "Yenileme çalışmalarının liglerin başlayacağı tarihin biraz ötesine kayacak. Bu tarihte 15 Eylül. Bu tarihe kadar kulüplerimiz karşılaşmalarını geçici olarak Atatürk Stadı'nda oynayacak. Kulüp başkanlarımız geçtiğimiz günlerde İzmir Valimiz Mustafa Toprak'tan destek istediler. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da randevu talep ettiler. İzmir için önemli bu dört kulübümüzün el birliği ile bu işin üstesinden geleceğine inanıyorum. Biz de federasyon olarak desteğimizi sürdüreceğiz." dedi.

Stadın kiracısı durumun bulunan Altay'ın kulüp başkanı Niyazi Konuşmaz da öncelikle zemini kaldırılan statta drenaj çalışmalarının ardından, çim ekiminin yapılacağını dile getirdi.

Konuşmaz, yenileme çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan randevu talep ettiklerini kaydeden Konuşmaz, "Sayın İzmir Büyükşehir Belediye başkanımız stat yapılması düşünülen Örnekköy'deki arazinin, belediyeye verilmesi halinde oraya stat yapabileceklerini söylemişti. İşte Alsancak Stadı burada, İzmir için çok önemli stadı onun da desteğiyle yenileyebiliriz." şeklinde konuştu.
 


CİHAN