Altan Öymen, Nagehan Alçı'yı bitirdi

Altan Öymen, Dört Bir Taraf'ta Nagehan Allçı'yı 28 Şubat yöntemlerini kullanmakla suçlayınca stüdyo karıştı..

02 Aralık 2011 Cuma 10:48 tarihinde eklendi, 1.087 kez okundu.

 

 
Dört Bir Taraf yine hararet ve polemik dolu bir canlı yayın oturumuna sahne oldu. Gündemdeki konuların tartışıldığı programa 28 Şubat ve medya polemiği damga vurdu.
 
Enver Aysever'in Nagehan Alçı'yı eleştirmesiyle alevlenen tartışmaya Altan Öymen ve Nazlı Ilıcak da katılınca stüdyodaki gerilim tavan yaptı. Nagehan Alçı, 28 Şubat sürecinde ordu ile medya işbirliğine dayanan karalama kapmanyalarını hatırlatarak başladığı konuşmasında zor durumda kaldı. 28 Şubat'ın andıçlarından söz açan Alçı'ya Altan Öymen'den itiraz geldi.
 
PKK'LI AVUKAT FOTOĞRAFI BİR 28 ŞUBAT YÖNTEMİ DEĞİL MİDİR?
 
Öymen, Nagehan Alçı'ya önceki programda KCK'dan gözaltına alınan ve sonra serbest bırakılan avukat İran Dündar'ın piknikte çektirdiği fotoğrafı hatırlattı. Alçı, söz konusu fotoğrafı henüz gazetelere manşet olmadan önce programda göstermiş, Dündar'ın PKK kampında eğitim aldığını iddia etmişti. Öymen, Alçı'nın servis edilen haberlerle insanları hedef göstermesinin 28 Şubat'dan farkı olmadığını söyledi. "28 Şubat'da askerler yapıyordu şimdi ise siviller yapıyor. Medya askerden aldığı doğrultuyu şimdi hükümetin, o çevrelerin olduğu bir yapıdan alıyor" diyen Öymen'in sözleri stüdyoda gergin bir polemiğe yol açtı.
 
28 ŞUBAT SUÇLAMASI NAGEHAN ALÇI'YI ÇILGINA ÇEVİRDİ
 
Nagehan Alçı, 28 Şubat sürecindin yöntemleriyle gazetecilik yaptığı yönündeki eleştiri karşsında adeta çılgına dönerken 'Tek yaptığınız darbecileri savunmak' dedi. Yanıt olarak "geçen hafta da 'KCK'lıları savunuyorsunuz' diyordun" diyen Öymen, Türkan Saylan'la ilgili haberlerin de 28 Şubat sürecini hatırlattığını söyledi. Öymen, Alçı'nın önceki programlarda 'kesin belgeli' diyerek iddia ettiği bir çok örnekte çuvalladığını söyleyerek 'medya üzerinden manüplasyona hala devam ediliyor' dedi. Aysever de Alçı'nın 'darbeci' suçlamasına "çok ayıp ediyorsun, daha geçen hafta konuştuk, gerçekten çok ayıp ediyorsun" dedi.

Medyaradar