Altan Öymen'e büyük şok !

CNN Türk canlı yayınına Dink'in kardeşi bağlanıp Altan Öymen'e Perinçek hakkında öyle şeyler söyledi ki.

Altan Öymene büyük şok !
27 Ocak 2012 Cuma 09:32 tarihinde eklendi, 1.995 kez okundu.

CNN Türk’te yayınlanan Dört Bir Taraf’a Hrant Dink ve Doğu Perinçek tartışması damga vurdu. Programın geçen oturumunda yaşanan Perinçek kavgası dün akşam da devem ederken yayına Dink’in kardeşi Orhan Dink de bağlandı.

 
Altan Öymen’in Doğu Perinçek’in İsviçre’de çıkan Ermeni soykırım yasasına karşı geçmişte verdiği mücadeleyi anımsatmasıyla yaşanan tartışma Ergenekon davasına oradan da Hrant Dink’e gelmiş sert bir polemik yaşanmıştı. Nagehan Alçı, Perinçek’in Ergenekon davasında yargılandığını hatırlatarak kendisine saygı duyamayacağını kaydetmişti.
 
Programın dün akşam ki oturumuna telefonla bağlanan Orhan Dink, Altan Öymen’in Doğu Perinçek’i hatırlatmasına ve Talat Paşa komisyonu tartışmasına sitem ederek "katillerimizi konuşuyorsunuz" dedi. "Altan Abi’ye gerçekten saygı duyuyorum. Talat Paşa komisyonu ve Perinçek için düşünce özgürlüğü üstüne söyledikleri canımızı acıttı gerçekten. Ne diyebilirim ki... Katillerimizin adlarının orada anılmasınını üzüntüyle karşılıyorum" dedi.
 
Dink’in Perinçek konusundaki tepkisi Öymen ve Aysever’i şoke etti. Nagehan Alçı’nın Ergenekon davası üzerine söylediklerine ’bir kaç konu’ dışında katıldığını belirten Orhan Dink, ’Nedim ve Ahmet’in bu davaya neden karıştığını hala anlamış değiliz’ dedi.
 
Orhan Dink, Nedim Şener’in Hrant Dink kitabını talimatla yazdığı yönündeki iddialara katılmadığını kitabın yazım sürecinde Nedim Şener’in yanında olduğunu söyledi.
 
"Herkes dönem dönem yanlış yapabilir ama ben Nedim ve Ahmet’in yanlış yaptığını düşünmüyorum. Nedim Şener’in kitabını iki yıl boyunca kendisiyle tartıştım. İnsan değişmez değildir. Bir insan size bir niyetle gelir ve karşılıklı olarak etkileşirsiniz. Ben Nedim’in Ahmet’in de çok doğru bir yerde durduğuna inanıyorum, Bu arkadaşları çıktıkları zaman tartışalım."