Altan Tan sözlerinin arkasında

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, “Kemalist diktatörlük” sözlerinden sonra Genel Kurul’da çıkan gerginliği değerlendirdi.

Altan Tan sözlerinin arkasında
01 Mart 2012 Perşembe 14:33 tarihinde eklendi, 2.114 kez okundu.

''Kuştan korkan darı ekmez, demirden korkan trene binmez'' sözünü hatırlatan Altan Tan, şöyle devam etti:

 
''Kimseye hakaret etmedim. Doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Eski çamlar bardak oldu. Türkiye artık, '3 Aliler'in ülkesi değil. Hala eski sazları çalmaya çalışıyorlar. O sazlar çoktan kırıldı. MHP ve CHP'lilerin nezaket ve terbiye sınırlarını aşan ifadelerini kendilerine iade ediyorum. Kuru cengaverlik peşindeler. Gelsinler burada tartışalım. Fikirse fikir, belgeyse belge.''
 
Altan Tan, ''Kemalist diktatörlük'' ifadesiyle dönemsel bir analiz yaptığını, kimseye hakaret amacı taşımadığını savundu.
 
‘TİTREYİN VE KENDİNİZE GELİN’
TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i gerginliğin ardından yaptığı açıklama nedeniyle eleştiren Tan, ''AKP Grubu'nun da daha dik durmasını beklerdik. (Demokrasi alanı genişledi) diye bağırıyorsunuz ama 3 kuru gürültü oluyor, elleriniz, ayaklarınız titriyor. Titreyin ve kendinize dönün'' diye konuştu.
 
Altan Tan, gazetecilerin ''(Kemalist diktatörlük) derken Atatürk'e mi diktatör demek istiyorsunuz?'' şeklindeki sorularını da ''Ofsayt olacak topa girmem. Beni bu bu alana çekemezsiniz'' şeklinde yanıtladı.