Altı dev internette sınırlamaya karşı

Paris’te düzenlenen ve internet dünyasının en güçlü 1000 patronunu ilk kez bir araya getiren e-G8 Forum’da, internet dünyasına getirilecek sınırlamalarla ilgili liderlerle görüşecek heyet belli oldu.

Altı dev internette sınırlamaya karşı
25 Mayıs 2011 Çarşamba 08:56 tarihinde eklendi, 1.280 kez okundu.

 

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ‘evrensel değerleri ve fikri hakları koruyan minimum sınırlama getirilmeli ‘ önerisine karşı sektör temsilcileri, ‘mümkün olduğu kadar sınırlamaktan uzak durun’ görüşünü savunacak. 
 
Zirveden çıkacak önerileri 26-27 Mayıs’ta Fransa’nın Deauville kentinde yapılacak toplantıya sunacak ekipte, Google’ın patronu Erik Schmidt, Facebook’un patronu Mark Zuckerberg, Orange/France Telecom’un patronu Stephane Richard, Rus Digital Sky Technologies’in patronu Yuri Milner, Japon Rakuten Inc. Patronu Hiroshi Mikitani ve e-G8 Forum’unu organize eden Publicis’in patronu Maurice Levy olacak.
 
Levy, Hürriyet’e yaptığı değerlendirmede, Forum’un akşam yapılacak toplantısında Deauville’e götürülecek raporun tartışılacağını, internetin sınırları konusunda ortak bir fikre ulaşılmasa da, buradan çıkacak önerilerin önemli başlıklarının liderlere sunulacağını söyledi. Levy, “Buradan çıkacak önerileri hızlı bir şekilde rapora dönüştüreceğiz. 5-6 önemli öneri seçilecek. Sonuç raporu uzlaşma ile bitmek zorunda değil. Ama şunu söyleyebilirim ki internet dünyasının temsilcileri Sarkozy’nin konuşmasını beklenenden iyi buldu. Siyah, beyaz, hatta gri görüşler var. Hepsinin temel argümanlarına yer vereceğiz” dedi.