Altın bulduklarını söyleyip dolandırdılar

Aydın'ın Söke ve Kuşadası, Muğla'nın Ortaca ve İzmir'in Tire ilçelerinde gömülü altın bulduklarını söyleyerek dolandırıcılık yaptıklarını ileri süren kişilere yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 24 şüphelinin sorgusu sürüyor.

06 Mart 2013 Çarşamba 18:43 tarihinde eklendi.

 

 
 
Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gömü altını buldukları söyleyerek dolandırıcılık yaptıkları belirlenen bir çeteyi 6 ay süreyle takibe aldı.

Teknik ve fiziki takip sonucu çete üyelerinin Aydın, Muğla ve İzmir'in bazı ilçelerindeki kişilerle irtibat halinde olduklarını belirledi. Çete üyelerinin, Gömü altını bulduklarını ve düşük fiyata satacaklarını söyleyip, değişik illerden irtibata geçtikleri kişileri Söke ve civarındaki tarihi yerlere getirdikleri, numune olarak gerçek olan ve alımı satımı serbest olan birkaç 'Reşat' altını verdikten sonra kuyumcuya yönlendirip, güven sağladıkları anlaşıldı. Çete üyelerini daha sonra tekrar gelen bu kişilere bu defa sahte altın verip, dolandırdıkları ortaya çıktı.
 
Çete üyelerinin 27 kişiyi toplam 800 bin lira dolandırdığını belirleyen polis, salı günü operasyon için düğmeye bastı. Aydın, Muğla ve İzmir'in ilçelerinde toplam 25 adrese, 250 polis ve 30 araçla, eş zamanlı operasyon düzenlendi, 24 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve üzerlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız 4 otomatik av tüfeği, 2 tabanca, 6 mermi, 2 diz üstü Bilgisayar, 7 büyük altın, 7 yarım altın, 3 çeyrek altın, 1 sikke, 12 bilezik, 1 altın künye ve kolye, 2 sahte Reşat altını, 1 altın görünümlü zincir, 2 kama, 6 para alışveriş listelerini gösterir ajanda, not kağıdı, fihrist, 2 banka dekontu, dolandırıcılıkla elde edildiği sanılan 200 bin lira para, suçta kullanıldığı anlaşılan 33 Cep telefonu, 8 SİM kart, 12 SIM kart çerçevesi, 1 oto şase plakası ele geçirildi.
 
Gözaltına alınan 24 şüphelinin polisteki işlemlerinin ardından cuma günü adliyeye sevk edilecekleri belirtildi

DHA